Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna suport als afectats per l’incendi d’un bloc de pisos a Rocafonda

Escoltar

L’Ajuntament dóna suport als afectats per l’incendi d’un bloc de pisos a Rocafonda

L’Ajuntament ha articulat un dispositiu per atendre els afectats per l’incendi succeït ahir al vespre a la carretera de Mata, número 63, l’origen del qual està sent investigat pels Mossos d’Esquadra.

 

L’edifici, de planta baixa més cinc plantes, va haver de ser desallotjat. L’Ajuntament va oferir ahir suport en primera instància a 48 persones, de les quals 18 (15 adults i tres menors) van haver de ser reallotjades al Centre d’Acollida Municipal i a un hotel de la ciutat. La resta de veïns de l’immoble que van ser localitzats anit van manifestar poder allotjar-se temporalment a casa de familiars o coneguts. Un cop controlat l’incendi, els afectats van poder accedir als habitatges per agafar objectes de valor i alguns animals domèstics que encara eren dins.

 

Després de la inspecció tècnica, l’arquitecte municipal ha determinat que hi ha greus afectacions a l’edifici que fan imprescindible estintolar almenys una quarta part del mateix –bàsicament la que afecta a les portes primeres de cada planta– per garantir-ne la seguretat abans no comencin les tasques de rehabilitació. Els habitatges més afectats pel foc són el 2n 1a, que podria ser el lloc on es va originar el sinistre, i el 4rt 1a, l’últim pis on es va extingir l’incendi.

 

L’Ajuntament ha convocat els afectats a una reunió aquesta tarda per explicar-los la situació de l’edifici, oferir-los suport personalitzat i acompanyar-los en els tràmits amb les companyies d’assegurances. De moment, l’Ajuntament oferirà allotjament a aquells que ho requereixin. Es calcula que l’estintolament de la finca durarà una setmana. Puntualment, es permetrà l’accés dels inquilins als habitatges per recollir efectes personals. És probable que, si les companyies d’aigua, llum i gas restableixen els serveis, la majoria dels afectats podrà accedir als habitatges en aquest termini. Les tasques a realitzar en els pisos corresponents a les portes primeres s’allargaran durant més temps.

 

A través del projecte de suport a les comunitats de veïns, l’Ajuntament feia un seguiment d’aquesta comunitat. 

 

L’incendi va mobilitzar Protecció Civil, Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Benestar Social, Serveis Municipals, Emergències Mèdiques i Creu Roja. Fins el lloc dels fets s’hi van desplaçar l’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, que aquest matí ha convocat una comissió tècnica de seguiment al respecte.