Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament finança un embassament a l’Índia que millora les condicions de vida de 248 famílies

Escoltar

L’Ajuntament finança un embassament a l’Índia que millora les condicions de vida de 248 famílies

L’obra és un projecte de la Fundació Vicente Ferrer

La regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, Isabel Martínez, va inaugurar la setmana passada un embassament finançat per l’Ajuntament de Mataró a la zona d’Anantapur (Ìndia), un dels projectes que té la Fundació Vicente Ferrer en aquest país asiàtic. La regidora, convidada per l’associació, va visitar altres projectes que té la fundació amb la seva representant al Maresme, Anna Abelló.


 

L’embassament s’ha construït amb una aportació de 80.961,73 € de l’Ajuntament al projecte “Millora en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics” amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de la població dàlit i d’altres castes desfavorides del districte d’Anantapur.

 

El projecte executat ha millorat les condicions de vida de 248 famílies agricultores de la regió de Kadiri, així com la gestió i l’aprofitament dels recursos hídrics tan escassos a la zona. D’aquesta manera les famílies incrementen les collites i, conseqüentment, els seus ingressos, que els permetran romandre a les seves comunitats sense haver d’emigrar a les ciutats ni buscar feines alternatives a l’agricultura.

 

La construcció s’ha portat a terme en tres fases:

 

. Primera fase: es van construir dos embassaments a la comunitat de Gollapalli Thanda, en comptes d’un de sol, com estava previst inicialment. Finalment 17 famílies, 10 més de les previstes, disposen d’aigua suficient per als seus cultius amb aigua provinent de les noves infraestructures construïdes i dels seus pous que s’han pogut reomplir.

 

. Segona fase: en aquesta fase s’han beneficiat 6 famílies agricultores de la mateixa comunitat de Gollapalli Thanda amb la implantació de 6 sistemes de reg per degoteig. Els sistemes estan alimentats per plaques solars fotovoltaiques que els permeten irrigar una superfície de 38 acres i 1.200 noves plantes de mango.

 

. Tercera fase: s’han instal·lat sistemes de reg per aspersió millorant la productivitat de les terres i, conseqüentment, els ingressos econòmics de les famílies beneficiàries.

 

Durant l’estada la regidora va visitar altres projectes i instal·lacions que la Fundació Vicente Ferrer està desenvolupant a la zona com són hospitals, centres educatius, un centre per a persones amb discapacitat i habitatges.