Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’adhereix al Fons d’Impuls Econòmic per finançar les quotes de diversos préstecs durant el 2015

Escoltar

L’Ajuntament s’adhereix al Fons d’Impuls Econòmic per finançar les quotes de diversos préstecs durant el 2015

L’únic projecte nou, que té un pressupost de 4,7 milions, és la modernització de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Mataró ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques l’adhesió al Fons d’Impuls Econòmic, un dels dos nous mecanismes de finançament dels quals se’n poden beneficiar les entitats del sector públic autonòmic i local que van ser creats pel Real Decret Llei 17/2014, de 26 de desembre.


 

L’únic projecte nou per al qual l’Ajuntament sol·licita finançament és la renovació de les instal·lacions de l’enllumenat públic que no compleixen la normativa vigent, la reparació d’elements en mal estat i també la substitució de lluminàries de vapor de sodi per leds. Amb aquest projecte, pressupostat en 4.789.245,15 € , es calcula que es pot aconseguir un estalvi de consum elèctric de fins a un 70% respecte a l’actual. La quota del crèdit que caldria contractar per tirar endavant la inversió durant el 2015 i per a la qual se sol·licita el finançament a partir del Fons d’Impuls Econòmic seria de 149.663,91 €.

 

Però el Fons d’Impuls Econòmic pot servir també per finançar les quotes 2015 dels crèdits que els ajuntaments estan pagant per inversions realitzades anteriorment. En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró ha presentat un llistat de 33 inversions realitzades entre l’any 2004 i 2011 per les quals encara s’estan pagant els crèdits, com ara l’edifici de Via Pública, la rehabilitació de la nau Gaudí, la rehabilitació del mercat de la plaça de Cuba, o la reurbanitzacions de diversos carrers de la ciutat. La inversió total realitzada amb aquests projectes supera els 28,5 milions d’€, dels quals durant el 2015 l’Ajuntament ha de pagar 3,06 milions corresponents a les quotes dels préstecs demanats en el seu moment.

 

També s’ha sol·licitat finançament per a pagar les quotes 2015 dels crèdits de 21 projectes de PUMSA (1,7 milions) i per a un projecte del Consorci de la TDT (123.000 €).

 

La sol·licitud d’adhesió al Fons d’Impuls Econòmic s’ha de tramitar davant del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques abans de demà, 20 de gener, i ha d’anar acompanyada, entre d’altra documentació, d’un informe elaborat per la Intervenció de l’Ajuntament sobre la consistència i suport de les projeccions pressupostàries del finançament dels projectes, informe del qual s’ha donat compte aquest matí en un Ple extraordinari.