Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Antoni Comas acull una retrospectiva de la rumba catalana

Escoltar

La Biblioteca Antoni Comas acull una retrospectiva de la rumba catalana

L’exposició “Geografia de la rumba catalana” mostra fotografies de Juan Miguel Morales del Grup Enderrock

La mostra “Geografia de la rumba catalana”, que s’inaugura avui a les 19 h, es podrà veure a la Biblioteca Antoni Comas fins al 31 de juliol. A partir del material fotogràfic que els darrers anys ha anat produint el fotògraf del Grup Enderrock Juan Miguel Morales es proposa un itinerari possible pels espais públics i privats on s’ha anat configurant aquesta música.




“Geografia de la rumba catalana” és un recull de les millors fotografies que Juan Miguel Morales ha anat fent d’artistes de la rumba catalana en els seus espais emblemàtics. N’hi ha que s’han publicat a les revistes Sons de la Mediterrània i Enderrock , i també n’hi ha d’inèdites. Els espais retratats abasten indrets dels barris barcelonins del Portal, Gràcia i Hostafrancs, i també de Lleida, Mataró, Figueres i Perpinyà. Pel que fa als artistes que s’han posat davant l’objectiu de del fotògraf, hi ha els mataronins Peret i Ai, Ai, Ai, Toni Valentí, Johnny Tarradellas, Muchacho, Oncle Xino, Los Manolos, Paló, Sicus Tarragona, Arrels de Gràcia, Oncle Rafael, Oncle Joanet, Tekameli i Chacho, entre d’altres.

 

Amb textos de Jordi Martí i coordinació a càrrec del Grup Enderrock i la Forcat (Foment de la Rumba Catalana) l’exposició es va inaugurar el novembre del 2014 al Centre Artesà Tradicionàrius i durant aquest 2015 itinera per diferents poblacions. 

 

La inauguració consistirà en una xerrada sobre la rumba avui coordinada pel director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i amb els músics Rafalitu Salazar i Txarly Browm DJ. Després d’oferir una visita guiada a l’exposició, els dos músics interpretaran un petit repertori musical.

 

Durant l’acte es presentarà l’espectacle “La rumba té molt poder”, una producció inèdita que s’estrenarà el 27 de juliol dins la programació de Les Santes.