Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat presenta el projecte de l’Escola Angeleta Ferrer a la comunitat educativa del centre

Escoltar

La Generalitat presenta el projecte de l’Escola Angeleta Ferrer a la comunitat educativa del centre

L’Ajuntament està tramitant la llicència d’obres que ha sol·licitat Ensenyament



La Generalitat de Catalunya ha presentat aquesta tarda a la comunitat educativa de l’Escola Angeleta Ferrer el projecte bàsic per construir el nou edifici educatiu. Les obres suposaran l’adequació de la nau de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas, edifici de propietat municipal catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i amb un nivell de protecció A referit a façanes, volumetria i estructura general.


 

La presentació del projecte, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, ha estat presidida pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez. També hi ha assistit el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany; el director dels Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Josep-Vicent Garcia; la cap del Servei de Gestió de Construccions Escolars de la Generalitat, Maite Mínguez; i l’arquitecte de BAMMP Arquitectes i Associats Francesc Bacardit, responsable del projecte.

 

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament ha anunciat que la Generalitat treballa perquè l’escola pugui començar les classes en el nou emplaçament el setembre de 2016. Segons ha concretat, el projecte executiu estarà enllestit en tres setmanes i la licitació s’allargarà 4 mesos, de manera que es calcula que les obres podrien començar el setembre d’aquest mateix any.

 

Durant la reunió, la Generalitat ha lliurat a la direcció i a l’AMPA de l’escola els plànols del projecte bàsic per tal que puguin ser mostrats durant la jornada de portes obertes que el centre celebra aquest dijous.

 

L’Escola Angeleta Ferrer estava ubicada fins al novembre de 2012 a un edifici de la plaça de Cuba de Mataró. L’immoble es va haver de desallotjar quan una inspecció municipal va detectar-hi greus problemes estructurals. Des de llavors, el centre, que actualment té una única línia, funciona de manera provisional a les instal·lacions de l’escola Torre Llauder.

 

El nou edifici del centre educatiu ocuparà uns terrenys municipals de 6.775 m² entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. La nau de Can Fàbregas del paper acollirà les aules i serveis necessaris per a una escola d’infantil i primària de dues línees.

 

 

Accés pel carrer de Cosme Churruca

 

L’accés principal es preveu pel carrer de Cosme Churruca, mitjançant una plaça pública. Un porxo conduirà cap a l’entrada de l’edifici o cap a la pista poliesportiva de l’escola. El projecte contempla també la possibilitat d’obrir un accés pel carrer de Lepant que, pel passatge posterior a la nau, conduiria directament a la part de l’edifici destinada a educació infantil.

 

Està previst el desmuntatge de part del mosaic hidràulic de l’antic edifici de la plaça de Cuba per instal·lar-lo al paviment d’entrada de la nova escola.

 

A la planta baixa, l’edifici tindrà les 6 aules d’infantil, amb un pati independent tocant al carrer de Lepant, el menjador, la cuina, la biblioteca i altres serveis i dependències del centre. Les aules de primària estaran ubicades a la planta primera. Des d’aquest nivell, una escala metàl·lica conduirà directament al pati.

 

El pati de primària se situa en paral·lel a la nau, amb superfície de sauló i integrant en un extrem la xemeneia protegida de l’antiga fàbrica. A continuació es preveu la pista poliesportiva de l’escola i, a l’extrem sud-est del solar, un edifici de nova planta acollirà el gimnàs i els vestidors. Aquesta distribució permetrà utilitzar tant les pistes com el gimnàs de manera independent fora dels horaris de funcionament del centre educatiu.

 

Les obres tenen un pressupost d’execució de 5.327.224,94 € i un termini d’execució de 14 mesos des de l’acta de replanteig. L’empresa pública d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, S.A.U. haurà de licitar ara el projecte per a la seva adjudicació a una empresa constructora.

 

L’Ajuntament començarà properament els treballs d’estabilització de la xemeneia de Ca l’Arenes, situada al costat del futur centre educatiu, retirarà l’antiga bàscula i anul·larà el soterrani existent reomplint-lo amb sauló. Aquests treballs, previs a les obres de construcció del centre, són compromisos adquirits per l’Ajuntament amb la Generalitat. D’altra banda, l’Ajuntament ja està tramitant la llicència d’obres que ha sol·licitat el Departament d’Ensenyament.

 

 

Una planta sotacoberta com a equipament

 

La planta sotacoberta de Can Fàbregas no formarà part de l’Escola Angeleta Ferrer, motiu pel qual el projecte del centre educatiu no contempla la seva adequació. Tot i que el seu ús concret encara no està definit, l’Ajuntament preveu utilitzar-la en el futur com a equipament públic amb un accés independent de l’escola.