Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus aprova una declaració institucional perquè l’autopista C-32 sigui gratuïta a partir del 2021

Escoltar

La Junta de Portaveus aprova una declaració institucional perquè l’autopista C-32 sigui gratuïta a partir del 2021

El Ple d’abril va donar compte de la declaració institucional, presentada pel grup municipal del PPC, perquè l’Ajuntament es posicioni clarament a favor de la gratuïtat de l’autopista C-32 a partir del 2021. La declaració es va aprovar per unanimitat en el si de la Junta de Portaveus que va tenir lloc el passat 1 d’abril.


 

El text de la declaració és el següent:

 

“Atès que l’actual autopista C-32 que travessa el Maresme connectant Barcelona amb Tordera/Blanes va entrar en funcionament al 1969 com a autopista de peatge en el seu traçat entre Montgat i Mataró i va ser la primera autopista de peatge de la Península.

 

Atès que l’any 1994 amb l’entrada en circulació de les rondes de Mataró i el tram Mataró-Palafolls aquest últim tram malgrat ser anunciat com a lliure de peatge finalment ho va ser de pagament.

 

Atès que l’any 1998 es va produir un allargament del peatge fins al 2021 a canvi de rebaixes en altres vies propietat de la concessionària explotadora dels mateixos.

 

Atès que una de les peculiaritats d’aquesta via de comunicació per carretera de pagament és no tenir una altra via alternativa i sense peatges per als usuaris com preceptivament marca la llei.

 

Atès que durant l’últim Consell d’Alcaldes celebrat el 13 de febrer de 2015 al Consell Comarcal del Maresme que va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Santi Vila, aquest va deixar la porta oberta a mantenir el pagament per la circulació per la C-32 tot i que al 2021 farà 50 anys que els usuaris paguem pel seu ús.

 

Atès que en els últims dies aquesta porta ha quedat també oberta amb la publicació del conveni signat entre la Generalitat i Abertis, concessionària actual de la C-32, per construir la prolongació de la via fins a Lloret de Mar i finançar-la amb un allargament del peatge més enllà del 2021.

 

Atès el sentiment generalitzat de greuge que patim els mataronins i maresmencs amb aquesta autopista de peatge i també que sembla poc justificable tornar a perllongar un cop més la concessió més enllà del 2021, presentem a la consideració de la Junta de Portaveus els següents

 

 

Acords:

 

1.-L’Ajuntament de Mataró expressa la seva voluntat ferma de què quan ja fa més de 40 anys que els mataronins hem de pagar per efectuar els nostres desplaçaments cap a Barcelona en vehicle privat, el peatge més antic de la Península, sense cap via alternativa de franc, el pagament no s’allargui més enllà de la data ja prevista per al 31 d’agost de 2021 sota cap concepte o nova concessió.



2.-Comunicar aquest acord al conseller de Territori i Sostenibilitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la concessionària Abertis.”