Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada del cicle Sortim en família aposta per la formació musical

Escoltar

La nova temporada del cicle Sortim en família aposta per la formació musical

El 10 de gener comença i comptarà amb 9 espectacles i 2 tallers familiars

La vuitena edició del cicle Sortim en família presenta 11 activitats per a tota la família, de les quals dues són tallers musicals adreçats als més menuts, però també als seus familiars. Des del 10 de gener al 17 d’abril el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i la Sala Casal Aliança seran els espais que acolliran les propostes sorgides del treball conjunt de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Grup Xarxa Mataró, Circulant, circ en moviment i AA CC Maresme Titelles.


 

Davant la bona acollida de la passada temporada es repetirà el taller musical que organitza l’Ajuntament i que vol donar recursos per crear les primeres arrels musicals entre els pares i els fills. En aquest taller, que conduirà l’especialista musical per a nadons Alba Pujol, distribuirà els participants en dos blocs: el 21 de febrer es faran dues sessions (10.30 i 12 h) adreçades a menuts de 0 a 18 mesos i dues sessions a les mateixes hores el 13 de març, però aquest anirà adreçat a infants de 19 mesos a 3 anys. Les 20 famílies que es podran apuntar a cada una de les sessions treballaran també amb dosmúsics i una ballarina.

 

L’altra proposta formativa de la nova temporada del Sortim en família serà diumenge 3 d’abril al teatre amb el projecte de la Casa de la Música “Allà a Mataró hi havia un tramvia”. Aquest és un taller-concert que pares i fills treballaran prèviament amb els músics de La Coixinera per acabar cantant plegats damunt l’escenari amb el grup mataroní. “Allà a Mataró hi havia un tramvia” forma part del projecte de la Casa de la Música de Mataró “Canten els més xics”, que treballa durant l’any amb alumnes de diverses escoles una cantata que els reuneix a l’escenari del Teatre Monumental al mes de maig.

 

L’associació cultural La Xarxa Mataró integrada a la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya començarà programant al Teatre Monumental un dels millors mags del país, Sergi Buka que el dia 17 de gener presentarà “Magikissim”. El 21 de febrer la companyia mataronina Veus Veus oferirà la versió de “Robin Hood”. La seva darrera proposta és “Les supertietes” un espectacle divertit de la companyia Les Bianchis, que parteix d’un llibre de contes infantils d’Empar Moliner. 

 

La promotora mataronina Circulant, circ en moviment ofereix enguany a la Sala Casal Aliança tres espectacles on la música hi es molt present. El 31 de gener serà el torn d’“El gripau blau”, una combinació de circ amb narració i música de la companyia JAM, una proposta especialment pensada per als més petits, i el 6 de març ha programat els “Petits prínceps”, circ música i gest de la mà de Mumusic Circus. Circulant s’encarregarà de la festa de final del cicle amb un espectacle de carrer, “LP Mix” que es podrà veure el 17 d’abril al Pati del Cafè Nou.

 

L’AA CC Maresme Titelles oferirà dos espectacles a la Sala Casal Aliança. El 10 de gener la companyia madrilenya La Mar de Marionetas presenta una versió de l’Alícia al país de les meravelles que titulen “La Risa de Alicia”. L’altre espectacle programat és “Contes que sonen”, un conte musicat a càrrec de Toc de Retruc.  



El preu de les entrades va dels 6 als 7 € segons l’espectacle i es podran comprar a:



- Els espectacles del Teatre Monumental, a les oficines de Cultura de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla del Teatre Monumental des d’una hora abans de l’espectacle.



- Els espectacles de la Sala Casal Aliança, a les oficines de l’Aliança Mataró (plaça de les Tereses, 22) de dilluns a dijous de les 9 a les 18 h i divendres de les 9 a les 14 h i a la taquilla Sala Casal Aliança des d’una hora abans de l’espectacle. I per als espectacles organitzats per Circulant, circ en moviment també es poden comprar al web www.quedat.cat i en els comerços col·laboradors com a Buc de llibres (Muralla del Tigre, 31 local 3), a Things (Camí Ral, 241) i a la botiga El Gronxador d’Artijoc (carrer de Sant Cristòfor, 5). Es poden reservar entrades anticipadament fins a una hora abans de l’espectacle a circalcasal@circulant.cat per als de circ, i hola@binixiflat.com per als de titelles.

 

El projecte compta amb el suport del Casal Aliança de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’Artijoc, jocs i joguines; Marcel al teu gust; Buc de llibres; Consultori Dr. Saltor; Things, regals;Abacus; Revista Kids i Sortir amb nens.