Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de l’Ajuntament acull la 31 Mostra de bolets del Maresme i la Fira de Tardor 2015

Escoltar

La plaça de l’Ajuntament acull la 31 Mostra de bolets del Maresme i la Fira de Tardor 2015

Del 7 al 13 de novembre es podran veure els bolets representatius de la comarca i es faran activitats paral·leles

La plaça de l’Ajuntament acollirà el proper cap de setmana la Fira de Tardor 2015 i la 31 Mostra de bolets del Maresme. Els dos esdeveniments giren a l’entorn de la natura i la terra i dels productes que se’n deriven.

 

 

Fira de Tardor

 

La plaça reunirà 38 expositors que oferiran a les seves parades bolets, formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres productes. A més de les parades, que estaran obertes de 10 a 21 h, s’han programat activitats complementàries:

 

- Espai tèxtil: tothom qui ho vulgui podrà aprendre a teixir i cardar la llana i, entre tots, està previst teixir una bufanda gegant.

 

- Terrissaire: taller d’elaboració de bolets i altres motius de la tardor amb fang.

 

- Espai infantil: espai de jocs tradicionals i jocs d’habilitat, ingeni i destresa construïts amb fusta.

 

També s’han previst durant el cap de setmana diferents espectacles d’animació artística i contes que tindran lloc al mateix espai de la Fira.

 

La Fira de la Tardor 2015 està organitzada per Artístic Events, SL amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

 

 

Mostra de bolets

 

L’exposició de bolets del Maresme arriba enguany a la 31 edició mostrant les diferents espècies que podem trobar actualment al Maresme, en una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament del 7 al 13 de novembre. La mostra, que calcula exposar entre 80 i 140 espècies de bolets que es troben als boscos del Maresme, té l’objectiu de difondre el coneixement d’aquests organismes i el seu paper dins el medi natural i, sobretot, aprendre a respectar-los. L’any passat prop de 9.000 persones van passar per la carpa per observar els prop de 1.700 bolets recollits per a l’exposició.

 

La mostra començarà el dia 7 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar bolets que formaran part després de l’exposició.

 

Per quart any consecutiu, l’exposició de bolets frescos també inclourà la seva versió virtual amb les imatges compartides pels boletaires.

 

De dilluns a divendres diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 9 al 13 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 23 al 27 de novembre.

 

Relacionat amb l’exposició, el 29 de novembre a les 12 h a Can Boet tindrà lloc l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets” per tal de conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.

 

Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escoles.

 

L’any 1979, la llavors Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, ara Delegació de la Serralada Litoral Central, presentava a les seves sales la 1a edició d’aquesta mostra que pretén ser representativa de la diversitat de bolets del Maresme.