Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació de Les Santes ja es pot consultar des del web i la nova app

Escoltar

La programació de Les Santes ja es pot consultar des del web i la nova app

L’apartat multimèdia pren protagonisme i ofereix per primera vegada la llista d’Spotify de la Festa Major



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest matí el web de Les Santes 2015, així com la nova app que permetrà consultar la informació de la Festa Major des de qualsevol lloc. L’apartat multimèdia pren un destacat protagonisme oferint vídeos de la festa pujats a l’instant i la consolidació dels concursos de fotos a través d’Instagram i de microrelats de Twitter. La novetat d’enguany és la llista d’Spotify de Les Santes que agrupa les cançons d’alguns dels grups que sonaran durant els dies de festa.


 

El web de Les Santes té 9 menús amb les activitats culturals i esportives d’enguany a més d’una part molt important que és la informació de la Festa Major mataronina amb la recopilació de documents històrics de Les Santes (cartells i programes històrics...). També es podran conèixer les figures institucionals i les músiques de Les Santes.

 

Un dels enllaços destacats de la pàgina web de Les Santes és el de la botiga en línia, en la qual es poden comprar anticipadament les samarretes d’aquesta edició i tots els altres productes de la festa.

 

A la pàgina web a través de m1tv es podrà gaudir en directe de 12 actes com és el cas de l’Estrena, la Diada Castellera, la Filà, la Revetlla de Festa Major i el Desvetllament Bellugós, entre d’altres.

 

 

L’app de Les Santes

 

Durant el mes de juliol del 2014 el web de Les Santes va rebre més de 90.000 visites, de les quals la meitat van ser a través de dispositius mòbils. És per això que enguany es presenta una aplicació de Les Santes per a smartphones que permetrà seguir la festa des de qualsevol lloc. Es tracta d’una aplicació web que no ocupa espai d’emmagatzematge i es pot obrir des de tots els dispositius mòbils i és apta per a totes les marques i tots els sistemes operatius.

 

L’aplicació permetrà consultar la programació de Les Santes per dies, guardar al calendari els actes preferits i veure en directe la càmera 24 hores instal·lada davant l’Ajuntament així com veure la programació especial de Les Santes de m1tv. També té accessos directes al cartell d’enguany, a la botiga en línia dels productes de la festa i a l’Espai Familiar.

 

Tot i que navegant des del mòbil a l’adreça www.lessantes.cat ja s’accedeix a la nova aplicació directament, es pot afegir com a pantalla d’inici en el mateix mòbil. Des del sistema iOS es prem el botó de compartir i després s’ha de clicar la icona “afegir a pantalla d’inici”, i des dels mòbils amb sistema Android s’ha de clicar l’opció “afegir accés directe inici”.

 

 

Les Santes al Telegram

 

Després de l’èxit de descàrregues de l’any anterior, aquest any també es podrà consultar la programació de Les Santes a través del Telegram. Enviant un missatge al 687 200 100 amb la paraula “Santes” es podrà consultar tota la programació de la festa i amb “Santesara” es podrà conèixer els actes de les properes 24 hores

 

 

Les xarxes socials

 

Una vegada més, des de la Direcció de Cultura es convida a la participació a la festa a través de les xarxes socials. Es consoliden els concursos de microrelats per a Twitter #microsantes amb històries sobre la festa de màxim 140 caràcters i el de fotografies a través de la plataforma Instagram. Enguany el tema escollit és el foc i l’etiqueta que s’ha d’utilitzar és #focsantes. Els guanyadors dels dos concursos rebran obsequis relacionats amb la festa i entrades per a la temporada estable del Teatre Monumental.

 

La novetat d’aquest any va relacionada amb l’any Bequetero i l’exposició ...i15! que es podrà veure a Can Palauet del 17 al 29 de juliol. Es convida a la gent a gravar-se cantant el Bequetero i compartir-ho per les xarxes amb l’etiqueta # ...i15!

 

Des del Twitter @lessantesmataro es farà un seguiment especial de la festa amb la cobertura informativa en directe de tots els actes de la festa.