Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Ruixada es consolida com l'acte més multitudinari de la Nit Boja

Escoltar

La Ruixada es consolida com l'acte més multitudinari de la Nit Boja

Els dos actes alternatius organitzats per diversificar l'oferta nocturna van aplegar 16.000 persones



La Nit més Boja de Les Santes Mataró la va viure ahir i també es pot dir que aquesta matinada. Després de la Crida de Festa Major va ser el torn del Desvetllament Bellugós i l’Escapada a Negra Nit. Aquests dos actes van mobilitzar milers persones al centre de la ciutat i en general va transcórrer sense un gran número d'incidències tot i que aquest any ha tingut lloc en dissabte. La nit va acabar amb la Ruixada que va aplegar 22.000 persones a l’Espai Firal del Parc Central. L’acte alternatiu a la Nit Boja, el Tour 40 Principales va mobilitzar 12.000 persones al passeig del Callao, i per primera vegada es va organitzar un altre acte alternatiu a la plaça de Santa Anna, una sessió de dj amb David Oleart, que va reunir al seu voltant 4.000 persones.


 

L’Any Bequetero es va reivindicar amb la baixada i pujada de La Riera de la Família Robafaves al compàs del popular pasdoble de Gustavo Pascual Falcó interpretat per la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme que anava acompanyada aquest cop per la Societat Musical Mestre d’Orts de Gaianes, impulsora d’aquest himne tan mataroní. El recorregut festiu no va registrar incidències destacables. Les 7.000 persones que van gaudir del Desvetllament Bellugós van poder acompanyar els quatre gegants de Mataró a la gatzoneta i saltant mentre comptaven fins a 15. El concert del grup de música tradicional basca Korrontzi va amenitzar la convidada de la Família Robafaves a la plaça de Santa Anna, on els assistents van poder gaudir de les tradicionals galetes i porrons de vi. En aquest primer tram de la nit, fins que va donar inici el correfoc a la 1.32 h, el servei sanitari que proporciona Creu Roja i coordina el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va realitzar només 13 assistències.

 

L’Escapada a Negra Nit, el correfoc més gran de l’any que té lloc a la ciutat, va destacar per la seva intensitat. A les figures locals protagonistes –la Momerota, el Drac i les Diablesses que celebren 30 anys- s’hi van sumar els seus convidats: els Diables de l’Alforja, els Diables de les Borges del Camp, els Diables de Santes, els Diables de la Salut de Sant Feliu de Llobregat, els Diables de Mataró, els Banyuts del Casal de Llavaneres i la Víbria de Reus. El correfoc va finalitzar amb una espectacular pirotècnia i focs artificials a la plaça de l’Ajuntament. En aquest tram de la Nit Boja i la Pujada Tabalada la Creu Roja va fer 69 assistències.

 

La Ruixada, que per tercer any es va celebrar a l’Espai Firal del Parc Central, va ajudar a treure’s les espurnes de sobre amb l’aigua que rajava de les mànegues. Un gran muntatge d’il·luminació i música va animar a les 22.000 persones que van seguir el ritme dels darrers hits del moment i també de les melodies de cada any, com The Blue Brothers, que acostuma a obrir la sessió discotequera, tot i que ahir el protagonisme se'l va endur el Bequetero que va sonar amb les primeres gotes d'aigua per commemorar el seu any. Malgrat la gran quantitat de gent, només van haver d’atendre’s 26 persones i es van fer 3 trasllats.

 

Pel que fa al concert que tenia lloc a les mateixes hores a la platja, protagonitzat pels discjòqueis del dial radiofònic 40 Principales: Adrià Ortega, Ernest Codina i Víctor de la Torre, el número d’assistents va ser de 12.000 persones. Es van realitzar 43 assistències i 5 evacuacions. I la sessió amb en David Oleart per “recordar la nostra joventut” a la plaça de Santa Anna va registrar 12 assistències.

 

En total, més de 200 persones van treballar anit per vetllar per la seguretat de la Nit Boja, entre efectius de la Creu Roja, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Protecció Civil, ADF, i altres equips de suport i personal tècnic municipal. La ciutat disposa d’un Pla d’Emergències Municipal Específic per a aquests actes i estableix un centre de coordinació avançada on hi participen tots els efectius necessaris per vetllar pel bon desenvolupament de la festa.