Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La troballa de restes romanes fa aturar els treballs al subsòl de la plaça Gran

Escoltar

La troballa de restes romanes fa aturar els treballs al subsòl de la plaça Gran

S’estudiaran noves possibilitats de localitzar i accedir a l’espai soterrat

L’Ajuntament no va poder completar diumenge 22 de febrer el sondeig arqueològic que havia previst al subsòl de la plaça Gran. La intervenció, que intentava localitzar vestigis d’un espai construït de grans dimensions sota la plaça, es va haver d’aturar quan es van localitzar restes pertanyents a la ciutat romana d’Iluro.

 

Testimonis orals asseguraven haver accedit a un gran espai soterrat quan eren joves, l’any 1937, mitjançant unes escales des de l’interior d’un immoble. Aquesta informació va propiciar que als anys 90 l’Ajuntament realitzés unes primeres prospeccions amb resultat negatiu. Al 2013 es van fer dues prospeccions geofísiques, una mitjançant la tomografia elèctrica i l’altra amb el georadar. Es van detectar anomalies a banda i banda de la plaça que podrien correspondre a dues cavitats o zones construïdes, però no es van obtenir evidències clares.

 

El sondeig arqueològic consistí en obrir una rasa a la cantonada entre el carrer de Santa Maria i la part alta de la plaça Gran, en el punt on suposadament s’hauria de trobar l’escala d’accés a la cavitat. A 1,5 metres de profunditat es van localitzar un tram de paret romana i uns estrats associats, motiu pel qual es va aturar la intervenció. L’escassa amplitud de la rasa oberta no va permetre excavar les restes romanes, per la qual cosa es varen protegir i cobrir amb sauló.

 

L’Ajuntament estudiarà altres possibilitats d’accedir al suposat espai soterrat.