Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'actor mataroní Joan Pera és distingit amb la Creu de Sant Jordi

Escoltar

L'actor mataroní Joan Pera és distingit amb la Creu de Sant Jordi

La distinció l’atorga la Generalitat de Catalunya



La Generalitat de Catalunya va acordar ahir concedir la Creu de Sant Jordi a l’actor mataroní Joan Pera, juntament amb altres 26 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Aquesta distinció és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.


 

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

 

L’alcalde, Joan Mora, ha enviat a l’actor una carta fent-li arribar la seva felicitació i la de la ciutat. Mora afegeix que aquest reconeixement és el resultat de molts anys d’esforç i dedicació dins i fora dels escenaris.

 

Joan Pera és un actor de teatre, cinema i televisió, un dels més populars en el món de l’espectacle a Catalunya. Ha treballat en moltes produccions teatrals com “Sí, Primer Ministre”, “Joan Pera Capri, Violines y Trompetas”, “Visca els nuvis”, el monòleg “Woody i jo”, “La doble vida d'en John”, “El Joc dels idiotes” i “No et vesteixis per sopar”, entre d'altres. El 1994 va protagonitzar, juntament amb Paco Morán, “La extraña pareja” que es va convertir en un autèntic fenomen teatral i va romandre en cartell més de cinc anys. L’obra es va acomiadar de la cartellera amb una funció extraordinària al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquella representació va suposar el rècord Guinness mundial de major nombre d’entrades venudes d’una funció teatral (14.797 espectadors). El seu últim treball teatral és l’adaptació còmica de “Don Juan Tenorio” amb Lloll Bertran.

 

Pel que fa a les sèries de televisió, es va donar a conèixer al gran públic amb el paper de nebot de Joan Capri a “Doctor Caparrós Medicina General”. També ha protagonitzat “Amor meu” amb Carme Sansa, “El Show de la família Pera” i la telecomèdia amb Mary Santpere anomenada “Amor, salut i feina”.

 

És conegut també en la seva faceta d’actor de doblatge, sobretot per ser la veu tant en català com en castellà de Woody Allen.