Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges del Varador i El Callao obtenen l’excel·lent a l’auditoria de la Q de Qualitat Turística

Escoltar

Les platges del Varador i El Callao obtenen l’excel·lent a l’auditoria de la Q de Qualitat Turística

A la costa de Barcelona, només les platges de Mataró, la de Garbí a Calella, i les de Castelldefells i Gavà tenen la certificació

Les platges del Varador i del Callao mantenen un any més la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística. L’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) atorga aquesta certificació a aquelles platges que compleixen uns alts nivells de qualitat als serveis que presten als usuaris. En el cas de Mataró, s’ha obtingut cada temporada des de 2010.

 

La Q de Qualitat és un reconeixement d’àmbit nacional a través de la norma UNE 187001. Aquesta norma corresponent a la gestió de platges està associada a la Marca “Q”, a l’igual que la resta de normes UNE del sector turístic.

 

La certificació de l’ICTE té en compte la planificació, organització, gestió ambiental, gestió dels recursos, procés de control i millora contínua de la qualitat turística de la platja. Per obtenir la ‘Q’ de Qualitat Turística, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència.

 

Aquest any s’han revisat i avaluat aspectes com la neteja periòdica de les instal·lacions, les dotacions i mesures dels serveis de salvament, la neteja, els aspectes ambientals, els controls de la qualitat de la sorra i les aigües, el manteniment d’instal·lacions i equipaments, l’accessibilitat de les platges, la informació facilitada als usuaris, entre d’altres qüestions. En tots els casos es destaquen positivament les iniciatives de l’Ajuntament per tal d’oferir serveis que es troben en un procés de millora contínua, buscant sempre la satisfacció per part de l’usuari.

 

 

Les qualificacions

 

Les puntuacions obtingudes per les platges del Varador i El Callao les situen en l’excel·lència pel que fa els seus serveis.

 


Serveis avaluats


Platges


Varador


El Callao


Procés de la Direcció


8.94


9.04


Procés de seguretat, salvament i primers auxilis


9.98


9.98


Procés de neteja i recollida selectiva de residus


10


10


Manteniment d’instal·lacions i equipaments


10


10


Procés d’informació


10


10


Serveis d’oci


9.98


9.48


Serveis higiènics


9.94


9.95


Accessos


10


10 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Beneficis de la certificació

 

Pel que fa als beneficis per al turisme, aquest certificat és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.

 

Com a destinació, aporta a Mataró un valor afegit, respecte a d’altres platges del territori:

 

- És diferenciadora, perquè únicament poden obtenir-la aquelles platges que asseguren uns nivells mínims de servei. (A la Costa de Barcelona només hi ha 3 platges més certificades, la platja de Garbí a Calella, la platja de Castelldefels i la platja de Gavà).

 

- Ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora continua de les platges.

 

- Permet la utilització de la marca “Q” com a instrument de promoció i comercialització.

 

- Millora la coordinació del sector públic i privat.

 

- Suposa un reconeixement per part del sector turístic, operadors i clients.

 

L’obtenció d’aquest distintiu, que es visualitza a les platges certificades amb una bandera (una ‘Q’ blanca sobre un fons blau) i als panells informatius situats al passeig Marítim, representa el reconeixement a la tasca realitzada per l’Ajuntament de Mataró.               

 

 

Distintiu SICTED

 

A Mataró, les platges del Callao i Varador, i l’oficina de turisme, també disposen de les certificacions del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED). Aquesta certificació té una altra bandera, amb el logotip del SICTED sobre fons blau, i el text “Compromís de qualitat turística”.