Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes 2015 s’inicien oficialment amb la Crida de Festa Major

Escoltar

Les Santes 2015 s’inicien oficialment amb la Crida de Festa Major

L’alcalde apel·la en el seu discurs a la unitat de tots els mataronins i a l’orgull com a ciutat

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest vespre des del balcó de l’Ajuntament la Crida de Festa Major, inici oficial de Les Santes 2015. Prop de 6.000 persones han viscut in situ un dels moments àlgids de la Festa en honor a les patrones de la ciutat, Santa Juliana i Santa Semproniana.

 

Quan eren prop de les 19.45 h, des de diferents indrets de la ciutat, les comparses institucionals s’han encaminat cap a l’Ajuntament per sentir la Crida, que ha començat uns minuts més tard de les 20.00 h.

 

En el seu discurs, l’alcalde ha destacat alguns dels aniversaris i celebracions d’aquestes Santes –l’any Bequetero, el 30è aniversari de les Diablesses i els Tabalers do Maresme– i ha recordat que la Festa Major és per a tots (grans, petits, mataronins i mataronines, i també visitants). Per tenir moments de rauxa, però també per gaudir amb seny i respecte.

 

David Bote ha apel·lat a la unitat dels mataronins: “Mataró pot ser i ha de ser una gran família” I ha prosseguit: “Una família amb una única bandera... la del blau marí”, la bandera de la ciutat. Així mateix, ha donat gràcies per ser “l’alcalde d’una ciutat que no té res a envejar a d’altres” i ha dit creure fermament que els mataronins “estem preparats per afrontar i superar els nostres reptes”.

 

El discurs ha acabat amb un Glòria a Les Santes! I a continuació l’alcalde ha encès la traca de petards que ha donat pas a l’inici dels balls de les diferents figures, interpretats pels respectius acompanyaments musicals: l’actuació de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme i la Societat Musical “Mestres Orts”, la Rumbeta dels Nans Nous, els Balls dels Nans, el Salt de les Diablesses, el Ball de la Momeroteta, el Ball de la Momerota, el Ball del Dragalió, el Ball del Drac, el Ball de l’Àliga, el Ball de Petits, el Ball de Quatre, el Ball de Grossos i els Balls d’en Robafaves.

 

Com sempre, el moment més esperat per petits i grans són les famoses Dormides, moment en què, un cop han executat els seus balls, els portadors tomben les figures dels gegants per fer-les entrar al vestíbul de l’Ajuntament, on descansaran fins al proper acte.