Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Herald difon la Proclama de la Festa Major

Escoltar

L'Herald difon la Proclama de la Festa Major

El Saló de Sessions s'omple avui durant L'Estrena, el primer acte oficial de Les Santes

El preàmbul de Les Santes s’ha iniciat avui, diumenge 19 de juliol, amb el primer acte oficial de la Festa Major, L’Estrena. L’alcalde,David Bote, ha lliurat aquest migdia la Proclama de la Festa Major a l’Herald, l’emissari institucional que va a quatre punts de la ciutat a anunciar als ciutadans la proximitat de les festes en honor a les patrones de Mataró, Juliana i Semproniana.



Des del 2011 L’Estrena forma part del ‘Portal de Santes’, el conjunt d’activitats i esdeveniments que tenen lloc en els dies previs a la tradicional Crida del dia 25 de juliol, en què l’alcalde surt al balcó a anunciar als mataronins l’inici oficial de Les Santes.



L’Estrena ha començat a les 12 hores amb una conferència institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament i tot seguit ha tingut lloc la Proclama de la Festa Major, protagonitzada per l’Herald.



L’acte ha estat presidit per l’alcalde i ha consistit en la conferència “La connexió valenciana de Les Santes”, que ha anat a càrrec del professor i poeta de Cocentaina Joan Jordà i s’emmarca en els actes organitzats amb motiu de l’anomenat Any Bequetero (2015).



Joan Jordà ha esmentat la llengua com un element comú de valencians i mataronins i ha repassat els lligams d’ambdues terres. Precisament de la localitat valenciana de Cocentaina prové Gustavo Pascual Falcó, compositor del pasdoble conegut popularment com l’himne de la Festa Major de Mataró, “El Bequetero”.



Finalitzada la conferència, l’alcalde ha fet cridar l’Herald al Saló de Sessions i, davant dels assistents, li ha donat la Proclama i l’Estendard de la ciutat perquè anés a pregonar per la ciutat que queden 8 dies per la diada gran en honor a les patrones.



A continuació, l’Herald, acompanyat de les Trampes i els Flabiolaires ha recorregut a cavall carrers i places del centre de la ciutat fent saber que s’acosten dies de festa. La comitiva ha anat fins al Pati del Cafè Nou, la plaça gran i la plaça de Santa Anna.