Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maig intercultural aplega activitats diverses per celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Cultural i el Diàleg Intercultural

Escoltar

Maig intercultural aplega activitats diverses per celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Cultural i el Diàleg Intercultural

El 28 de maig es farà una tertúlia a l’entorn de l’obra de l’escriptor Paco Candel



Maig intercultural és la iniciativa que per segon any consecutiu recull les activitats que s’organitzen a l’entorn del Dia Internacional de la Diversitat Cultural i el Diàleg Intercultural, que se celebra el proper 21 de maig. Al llarg de tot el mes es fan tallers, gimcanes, jocs, tertúlies, vídeo fòrums i hores del conte per mostrar les diferents identitats culturals presents a la societat.


 

Les activitats estan promogudes coordinadament per diferents serveis municipals de l’Ajuntament de Mataró, entitats del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència i d’altres entitats de la ciutat a més de comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Maig intercultural va començar el passat dijous 8 de maig amb el vídeo fòrum amb el documental “Joola – Tout le monde croit à Dieu” i finalitzarà el 28 de maig amb la tertúlia “Candel i ‘els altres catalans’. Mirades migratòries del Mataró d’ahir i d’avui”, la tertúlia anirà a l’entorn de la vigència de l’obra de l’escriptor i periodista Paco Candel a través de l’experiència migratòria de 6 persones de Mataró. L’acte es farà a la Biblioteca Antoni Comas. L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia (participacio@ajmataro.cat).

 

A destacar també la gimcana de jocs d’arreu del món que tindrà lloc dissabte 16 de maig de 16.30 h a 18.30 h al Pati del Cafè Nou. A l’activitat hi poden participar infants i joves de 4 a 12 anys. Organitzen la gimcana Creu Roja en col·laboració amb l’Associació Musu Kafo, Associació d’Immigrants de Mali-Badenya, Associació de Bolivians, Artijoc, Associació Cultural Hidaya i l’Associació Atypaguasu.

 

En el conjunt d’activitats programades també hi té lloc la 14a Trobada del Joc de l’Aualé, en la qual hi participen 780 alumnes de 6è de primària de 19 escoles.

 

L’aualé és un joc de càlcul i estratègia que serveix com a mitjà per treballar el coneixement de les altres cultures, trencar estereotips i desmuntar prejudicis, com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d’altres països a les aules de les escoles de Mataró. A la vegada es treballa la igualtat d’oportunitats, la cohesió a l’aula i la cooperació.