Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull el Dia Sàpiens el proper 23 de maig

Escoltar

Mataró acull el Dia Sàpiens el proper 23 de maig

La revista organitza conferències i la possibilitat de visitar gratuïtament diversos recursos patrimonials de la ciutat

El proper dissabte 23 de maig Mataró acollirà la VI edició del Dia Sàpiens, una jornada plena d’activitats relacionades amb la història, la cultura i les tradicions de la capital del Maresme. L’esdeveniment l’organitza la revista Sàpiens amb el suport de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.


La directora de la revista, Clàudia Pujol, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa d’activitats a la Casa Coll i Regàs, que gestiona la Fundació Iluro i que estarà oberta a les visites durant el Dia Sàpiens.


Durant tot aquest dia, hi haurà visites guiades als principals monuments i museus de la ciutat, mentre en paral·lel també es faran rutes per la Mataró modernista i del 1714, conferències a Can Palauet i una exhibició de cuina tradicional catalana amb l’àvia Remei. Entre els conferenciants hi ha el professor d’Història Contemporània de la Universitat  Pompeu Fabra Josep Pich, que parlarà sobre Puig i Cadafalch; el doctor en Història de l’Art de la Universitat de Girona Francesc Miralpeix, que dissertarà sobre el conjunt dels Dolors; i el professor d’Economia de la Universitat de Barcelona Francesc Valls-Junyent, que farà una xerrada sobre la industrialització de Catalunya al segle XIX.

 

Aquest és el sisè any que es celebra el Dia Sàpiens, una jornada lúdica oberta a tothom i que ja assolit un gran èxit d’assistència en localitats com l’Espluga de Francolí, Sant Cugat del Vallès, Tortosa, Olot, Moià i Castellterçol.