Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una trobada comarcal per promoure i treballar sobre el bon tracte a les persones grans

Escoltar

Mataró acull una trobada comarcal per promoure i treballar sobre el bon tracte a les persones grans

L’objectiu és crear una guia de bones pràctiques i un protocol d’intervenció



El Centre Cívic Pla d’en Boet de Mataró va acollir ahir la presentació del programa “Per un bon tracte a les persones grans: Patrimoni de la Humanitat, a la comarca del Maresme”. La comarca s'afegeix així a aquest programa promogut per la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Obra Social “La Caixa” i la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu conscienciar la població, donar a conèixer els recursos existents, afavorir l’aflorament de casos de maltractament i promocionar conductes de bon tracte amb la gent gran.


 

A la trobada hi van participar la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, Isabel Martínez; el diputat en funcions de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; la secretària de Família del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Dolors Gordi; la consellera delegada de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra; i la representant de la Fundació Bancària “La Caixa”, Lídia Albert. L’acte simbolitza el tret de sortida per a la creació d’un protocol d’intervenció territorial que permetrà desplegar el conjunt d’eines vinculades al programa a la comarca del Maresme.

 

El programa recull des de diferents vessants l’abordatge del maltractament a la gent gran a partir de la sensibilització a través d’una campanya de difusió als mitjans de comunicació, la formació a les persones grans sobre com han de ser tractades o la intervenció en el territori, que inclou la creació de comissions territorials, com la del Maresme, i la formació dels professionals amb l’objectiu de crear una Guia de bones pràctiques i un protocol d’intervenció territorial.

 

A la trobada d’ahir es va constituir la Comissió Territorial del Maresme que estarà formada per representants tècnics de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal del Maresme i de l’Ajuntament de Mataró.

 

Així mateix, també es va crear el Grup Motor del Maresme compost per membres designats per la Comissió Territorial del Maresme i per l’entitat “SPORA” que redactaran “La Guia de Bones Pràctiques” i el protocol d’Intervenció Territorial del Maresme.