Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró amb la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

Escoltar

Mataró amb la campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

La festa solidària se celebra aquest cap de setmana en 4 centres esportius

Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple se celebra aquest cap de setmana a més de 600 piscines i clubs nàutics de Catalunya. A Mataró hi participen 4 centres: Piscina Municipal, Centre Municipal d’Esports El Sorrall, Centre Atlètic Laietània i Centre Natació Mataró amb diferents horaris i activitats. La campanya, que està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), s’ha consolidat a Catalunya com el segon acte de solidaritat més important darrera de la Marató de TV3.


 

Des del 1994, la FEM convida a tothom a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llançant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple. Els diners recaptats amb el Mulla’t es destinen íntegrament a millorar la qualitat de vida dels afectats amb serveis de neurorehabilitació i d’inserció laboral, a través dels hospitals de dia que gestiona la FEM i el Centre Especial de Treball (FEM-CET). 

 

També s’hi pot participar comprant algun dels articles dissenyats per a l’ocasió com la tovallola, samarretes, bosses, necessers i el got del Mulla’t que aquest any compten amb dibuixos de la il·lustradora Pilarín Bayés.

 

A més, també es pot comprar l’oli del Mulla’t. Comprar l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans, també és una manera de participar al Mulla’t, ja que Olis de Catalunya cedeix un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple per cada ampolla d’oli venuda durant el mes de juliol sense cost afegit per al consumidor. Els supermercats que s’han sumat a la campanya i que vendran l’oli OleAurum són: Condis, Bon Preu-Esclat, Caprabo, PlusFresc, Sorli Discau, Valvi, El Corte Inglés i Carrefour.

 

La malaltia afecta a 7.000 persones a Catalunya i prop de 46.000 a l’Estat espanyol i s’ha convertit en la segona causa de discapacitat en els adults joves.

 

 

Activitats i horaris a Mataró

 

La Piscina Municipal ho farà aquest dissabte11 de juliol, en horari de 9 a 13.30 h, amb bany lliure, un bateig d’immersió, natació amb aletes, una tómbola i diverses activitats lúdiques. Hi haurà una entrada mínima de 3 € per als qui no tenen carnet del centre que es destinarà íntegrament a la campanya.



El diumenge 12, hi participaran el Centre Municipal d’Esports El Sorrall, de 9 a 13.30 h amb bany lliure, el preu de l’entrada serà de 5 € o comprant un article de promoció del Mulla’t; el Centre Atlètic Laietània de 10 a 14 h on es podrà fer bany lliure i activitats diverses; i al Centre Natació Mataró de 9 a 13 h hi haurà bany lliure, aigua gim i submarinisme, l’accés serà lliure per als socis i els que no ho són hauran de pagar entrada que es destinarà a la campanya.

 

Tots els centres vendran el material de promoció que la FEM facilita per recaptar fons.