Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre amb la veu de destacats actors i actrius de la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre amb la veu de destacats actors i actrius de la ciutat

S’han programat diferents activitats d’entre les quals destaca “El frec de la paraula”El Dia Mundial del Teatre va ser creat l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra cada 27 de març. Mataró se suma a aquesta efemèride amb una programació que vol apropar elements de la formació i la creació teatral als espectadors. Ho celebrarà a partir del 23 de març amb diferents activitats a càrrec d’actors de renom, però també amb joves actors i una visita a les entranyes del Teatre Monumental.


 

El primer dels actes és “El frec de la paraula” que reunirà el 23 de març al Teatre Monumental a vuit actors i actrius d’origen mataroní i de diverses generacions per realitzar unes lectures dramatitzades de textos teatrals clàssics i contemporanis. Jordi Bosch, Clara de Ramon, Sara Espígul, Joan Pera, Roger Pera, Boris Ruiz, Albert Triola i Montse Vellvehí participaran en un acte amb dramatúrgia del també mataroní Marc Villanueva. L’entrada és gratuïta amb invitació que cal recollir a les oficines de Cultura o al web entradesculturamataro.cat.

 

El dia 24 es farà una visita molt especial al Teatre Monumental. Es proposa una visita per la història del teatre mataroní, que començarà al vestíbul amb una mica d’història d’El Bosque i passarà per la platea, els camerinos i l’escenari. S’explicaran curiositats i anècdotes d’algunes de les obres que s’han programat al llarg d’aquests més de vint-i-cinc anys d’història.

 

El dia 27 hi haurà dues activitats. Al pati de La Presó es podrà veure “Recordar, del llatí, re-cordis, tornar a passar pel cor” a les 18 i a les 20 h. Els alumnes de l’Aula de Teatre i La Saca dirigits per Oriol Colomer presenten una mostra d’un procés de creació teatral a partir del monòleg shakespearià per excel·lència que deriva en un exercici escènic de memòria històrica. L’entrada és lliure amb aforament limitat.

 

La celebració s’acabarà amb la representació de “Fedra” a les 21 h al Teatre Monumental. Emma Vilarasau interpreta un dels personatges femenins més atractius de la història del teatre: una dona independent, forta i decidida que, malgrat les seves virtuts, acaba sent víctima de la seva irrefrenable passió humana. L’espectacle està dirigit per Sergi Belbel i també compta amb Mercè Sampietro, Lluís Soler, Xavier Ripoll, Queralt Casanyas, Jordi Banacolocha i Gemma Martínez entre el repartiment. S’aprofitarà per fer la tradicional lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial del Teatre.Les activitats estan organitzades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Factea Produccions.