Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la desena edició de la Marató de Donació de Sang

Escoltar

Mataró celebra la desena edició de la Marató de Donació de Sang

Es farà el dimarts 15 de desembre al Foment Mataroní de 10 a 22 hEl Foment Mataroní acollirà el proper dimarts 15 de desembre, de 10 a 22 h, la 10a Marató de Donació de Sang a Mataró. La presentació de la campanya l’han fet avui el regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo; la cap de l’Àrea de Promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Gal·la Cortel; el president de l’Associació de donants de sang del Maresme, Evarist March; i el president del Foment Mataroní, Ramon Salicrú.


 

Aquesta desena edició de la campanya porta per lema “Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang!” i està organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) amb la implicació de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní. Entre els col·laboradors, el Club de Futbol Sala Ciutat de Mataró ha incorporat a la samarreta dels jugadors la llegenda: “Sóc donant ho porto a la sang”.


 

La marató de Mataró vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

 

 

Un any més, objectiu: 400 donacions

 

L’objectiu de la campanya d’enguany torna a ser el de superar la xifra de les 400 donacions de sang, i així assolir el rècord de participació en un sol dia a Mataró, posicionant la ciutat entre els municipis més participatius de tot Catalunya. En la marató de l’any passat, es va aconseguir la participació de 365 persones.

 

 

Programa d’activitats

 

La inauguració tindrà lloc a les 10 h i durant tot el dia hi haurà degustació de fruita fresca cedida per la Fundació Ametller i un refrigeri especial.

 

De les 18 a les 21 h la Creu Roja farà el taller infantil: Vine a fer el taller nadalenc!     

                                  

Tots els donants rebran una entrada gratuïta per utilitzar les instal·lacions d’Eurofitness El Sorrall.

 

 

Donar sang, un hàbit cívic

 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més i no estar embarassada. No cal estar en dejú.

 

Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

 

 

Impuls a la Marató a través de les xarxes socials

 

Per tal de poder compartir la necessitat de participar en la Marató així com explicar l’experiència, ja es poden enviar missatges via Twitter amb l’etiqueta #MSangMataró.

 

Al Facebook www.facebook.com/donarsang també s’ha creat un esdeveniment específic on s’aniran publicant les millors imatges de la Marató.

 

El Banc de Sang compta amb l’ajuda dels quasi 10.000 seguidors a Facebook (www.facebook.com/donarsang) i més de 5.000 seguidors a Twitter (@donarsang). Entre aquests, es compta amb el suport d’institucions i entitats representants de Mataró (Ajuntament de Mataró, Consell Comarcal del Maresme, entre d’altres) que ajuden a aconseguir que el màxim de persones prenguin consciència de la necessitat de donar sang.

 

 

El Banc de Sang i Teixits

 

El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país.

 

El BST organitza maratons de donació de sang per tot Catalunya des de l’any 2002. Edició rere edició, més de 60 poblacions de tot el territori participen en una jornada festiva en què es pot gaudir d’actuacions, activitats culturals, zona infantil pels més petits i molts reconeixements i sorpreses. L’objectiu és fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar.

 

Les maratons estan obertes a tothom i pretenen ser un acte solidari de donació de sang i també de conscienciació.