Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia de les Nacions Unides

Escoltar

Mataró commemora el Dia de les Nacions Unides

La bandera de la institució i un plafó informatiu s’han instal·lat al vestíbul de l’Ajuntament fins al 25 d’octubre

El vestíbul de l’Ajuntament llueix, a partir d’avui i fins al 25 d’octubre, la bandera de les Nacions Unides i un plafó informatiu recordant els objectius de l’associació, per tal de commemorar el Dia de les Nacions Unides que se celebra el proper dissabte 24 d’octubre.


 

L’Associació de les Nacions Unides a Espanya ha instat els ajuntaments a què el dia 24 d’octubre es commemori l’efemèride, participant en una campanya de conscienciació ciutadana amb l’objectiu de donar a conèixer tant la importància de la tasca a favor de la pau, que du a terme les Nacions Unides des de fa més de 60 anys, com la importància dels municipis, ciutats i pobles, en la concreció de la realització dels drets humans i la pau.

 

L’organització de les Nacions Unides es va crear el 1945, està formada actualment per 192 estats i basa les seves accions en els acords i la voluntat entre els seus estats membres.

 

Els seus objectius principals són: 

 

. Mantenir la pau en el món

. Desenvolupar les relacions amistoses entre les nacions

. Treballar conjuntament per millorar els nivells de vida, eliminar la pobresa, les malalties i l’analfabetisme en el món, i promoure el respecte als drets i llibertats dels altres

. Esdevenir un centre per ajudar a les nacions a assolir aquests objectius.

 

En la Comissió de Govern de 5 de setembre de 1994, l’Ajuntament va acordar ser soci protector de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.