Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ha salvat deu negocis de la desaparició els darrers dos anys gràcies al programa Reempresa

Escoltar

Mataró ha salvat deu negocis de la desaparició els darrers dos anys gràcies al programa Reempresa



Mataró, com a centre Reempresa, va rebre ahir un reconeixement de la Diputació de Barcelona i de la patronal Cecot pels resultats obtinguts els dos darrers anys amb aquest programa, que busca relleu per a aquells negocis que tancarien per jubilació o per decisió de l’empresari. El reconeixement el va rebre Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus. 


 

Des que la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van començar a desplegar Reempresa a les comarques barcelonines el setembre de 2012, s'han aconseguit salvar 121 empreses i 448 llocs de treball. En el cas concret de Mataró, Reempresa, que es gestiona des del TecnoCampus, ha aconseguit des de la posada en funcionament, el gener de 2013, donar continuïtat a deu negocis que estaven abocats al tancament. En aquestes empreses hi treballen 37 persones, i la inversió que ha suposat aquest traspàs en la propietat ha estat de 383.800 euros.

 

Un dels casos més significatius és el de l’empresa Topack, situada al polígon del Pla d’en Boet de Mataró. El seu anterior propietari, Josep Flamerich, buscava algú que agafés el relleu per motius de salut. El va trobar gràcies a Reempresa al TecnoCampus: un emprenedor de Sabadell, Eduard Calero, que provenia d’un altre sector, hi va veure una gran oportunitat i tots estan duent a terme el traspàs de manera progressiva, per garantir-ne la continuïtat.

 

El perfil majoritari dels casos atesos són comerços, la majoria a Mataró; empreses de serveis i industrials. La majoria d’empreses que se cedeixen és per motius de jubilació i falta de relleu entre els familiars. El programa Reempresa ha estat molt ben valorat per part d’aquestes persones perquè els ha ajudat a trobar un perfil adequat per donar continuïtat a negocis que són rendibles i que d’altra manera potser haurien hagut de tancar. En total, s’han atès 53 persones que volien cedir el seu negoci i 55 que volien emprendre’n un.

 

El programa Reempresa és una iniciativa de la patronal vallesana Cecot. A Catalunya, Reempresa treballa braç a braç amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona i quaranta ajuntaments i entitats locals. A nivell empresarial, Reempresa té convenis d’adhesió amb les associacions empresarials de referència en els diferents territoris on s’obren punts de servei i que tenen com a objectiu mantenir el teixit empresarial del seu àmbit d’actuació.