Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura el nou Centre Social Siete Partidas

Escoltar

Mataró inaugura el nou Centre Social Siete Partidas

És la nova seu de l’Associació de Veïns El Palau

L’alcalde, Joan Mora, té previst presidir diumenge 15 de març l’acte d’inauguració del nou Centre Social Siete Partidas, que ha començat a funcionar com a seu de l’Associació de Veïns El Palau. L’equipament, que la Fundació Iluro va cedir a l’Ajuntament al novembre de 2013, està ubicat al número 2 del carrer de Las Siete Partidas, a la cantonada amb la carretera de Mata.

 

El Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament ha realitzat treballs d’adequació del local, que havia funcionat com a casal per a gent gran. S’ha creat una nova entrada per tal d’adaptar-la a les necessitats d’accessibilitat i facilitar l’accés a peu pla, s’ha instal·lat un sistema d’alarma i s’ha fet una posta a punt de totes les instal·lacions. També s’han fet petites reformes interiors i s’han pintat les parets.

 

Les obres es van adjudicar a l’empresa Afix Constructora SL per un import de 24.326,03 euros (IVA inclòs).

 

El nou equipament té capacitat màxima per a 99 persones. Consta d’una sala polivalent de 125,45 m² (aforament de 78 persones) i dos espais més per a activitats, de 37,13 m² i 33,72 m², un d’ells habilitat com a sala d’informàtica i reunions i l’altre com a sala polivalent. A més, disposa d’un espai que es pot utilitzar com a magatzem (25,20 m²), un despatx (15,81 m²) i un petit magatzem contigu d’1,89 m². L’equipament també té un petit pati de 6,58 m² i lavabos adaptats.

 

L’Ajuntament ha cedit l’ús del local a l’Associació de Veïns El Palau, que hi ha traslladat les seves activitats. L’entitat tenia fins ara la seu social al mateix carrer de Las Siete Partidas, un local llogat per l’Ajuntament que ara es deixa d’utilitzar. El canvi permet a l’associació veïnal guanyar espai, a més de disposar d’unes instal·lacions totalment adaptades.

 

El Centre Social Siete Partidas també podrà acollir puntualment actes organitzats per altres entitats del barri d’acord amb l’associació veïnal i amb l’Ajuntament.

 

 

Inauguració i portes obertes

 

Els actes d’inauguració de l’equipament començaran diumenge a les 11.30 h amb una cercavila que sortirà de l’antiga seu de l’Associació de Veïns El Palau (carrer de Las Siete Partidas, 54-56). Comptarà amb la participació del grup de percussió Boettukada i de la Palaueta, geganta del barri.

 

A les 11.45 h, ja davant del Centre Social Siete Partidas, els Capgrossos de Mataró aixecaran un pilar. La inauguració oficial tindrà lloc a les 12 h i comptarà amb els parlaments del regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, la presidenta de l’Associació de Veïns El Palau, Aurora Gironès i el patró de la Fundació Iluro Albert Roy. Tancarà l’acte l’alcalde, Joan Mora.

 

A les 12.30 h tindrà lloc, dins del local, una actuació del taller de sevillanes per a infants que organitza l’entitat veïnal.

 

L’Associació de Veïns El Palau també ha previst diferents activitats del 16 al 21 de març per donar a conèixer la nova seu.

 

Així, dilluns 16, de 16 a 21 h, tindrà lloc una sessió de portes obertes als tallers d’informàtica i ioga. Dimarts 17, de 17 a 18.30 h, es farà el Joc del Civisme a càrrec de Creu Roja Mataró. Dimecres 18, de 16 a 21 h, hi haurà sessió de portes obertes als tallers de ioga, guitarra i sevillanes per a adults. Dijous 19 de març a les 18 h, s’ha previst la sessió de Contacontes “Un contenidor ple de contes” amb Josep Roca, a càrrec de la Biblioteca Antoni Comas. Divendres 20 a les 18 h, es farà un taller de castells, en aquest cas a la seu de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró (passatge de Mariona Galindo Lora, 1). I dissabte 21 a les 18 h s’han programat portes obertes a l’activitat de balls llatins.