Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró millora la senyalització dels aparcaments situats a prop del centre

Escoltar

Mataró millora la senyalització dels aparcaments situats a prop del centre

L’acció s’inclou en el Pla d’Impuls Comercial i en el Pacte pel Comerç 2015-2017

L’Ajuntament està instal·lant aquests dies un sistema de senyalització viària que millora la identificació i els circuits d’accés a l’aparcament a la ciutat.

 

Mataró té 10 aparcaments de rotació soterranis (de PUMSA, concessionats i privats) al voltant del centre. En conjunt, representen més de 2.000 places situades a menys de 10 minuts del centre i dels principals llocs d’interès. La nova senyalització, consistent en 25 plafons, assigna a cada aparcament un número identificatiu. Així, es pot arribar de forma més fàcil a l’aparcament que està situat més a prop al destí.  

 

Per difondre aquest missatge coincidint amb l’època de Nadal, quan els carrers i comerços del centre tenen gran afluència de visitants, aquest desembre es llançarà una campanya de comunicació amb el lema “Vine a Mataró i aparca a prop”, que se centrarà en identificar els aparcaments i les seves ubicacions, així com els preus i promocions que alguns d’ells faran.

 

Els aparcaments senyalitzats són els següents: Plaça de Cuba (P1), Plaça de les Tereses (P2), Plaça de Santa Anna (P3), Can Xammar (P4), Plaça de Granollers (P5), Espai Firal (P6), Plaça de Tomás y Valiente (P7), Tecnocampus (P8), Montserrat (P9) i La Riera (P10).

 

 

Més millores en la senyalització

 

La nova senyalització dels aparcaments forma part d’un pla d’informació i accessibilitat comercial que en els propers mesos contempla altres accions. En concret, es preveu instal·lar també una nova senyalització per als vianants que faciliti els recorreguts d’accés a la zona comercial i els recursos patrimonials/culturals del centre urbà. Aquests nous senyals complementaran i ampliaran l’actual senyalització patrimonial i de recorreguts turístics.

 

A més, s’instal·laran dues pantalles informatives visibles per a trànsit rodat de 2m x 1,5m als entorns de la Porta Laietana amb Camí Ral, i a la Via Europa entre les places de França i d’Itàlia.

 

Les accions del pla d’informació i accessibilitat comercial tenen un pressupost conjunt de 70.000 € (IVA inclòs), finançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Aquestes accions s’emmarquen en el Pla d’Impuls Comercial i en el Pacte pel Comerç 2015-2017 signat entre l’Ajuntament i la Unió de Botiguers de Mataró, i al qual estan adherides les entitats Bulevards de Mataró, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, l’Associació de Comerciants del Casc Antic de Mataró, l’Associació de Venedors del mercat de la Plaça de Cuba, l’Associació de Marxants del Maresme i ASOMERCAT.