Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró revalida el segell de qualitat SICTED de les platges del Varador i del Callao i de l’Oficina de Turisme

Escoltar

Mataró revalida el segell de qualitat SICTED de les platges del Varador i del Callao i de l’Oficina de Turisme



L’Ajuntament de Mataró ha recollit avui els diplomes i distintius SICTED obtinguts l’any 2014 per l’Oficina de Turisme i les platges del Varador i del Callao. L’entrega s’ha fet en el marc de la jornada “SICTED, 10 anys de Compromís de Qualitat Turística 2005-2015” que ha tingut lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.




Les certificacions del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED) estan promogudes per la Secretaria d’Estat de Turisme (SET), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i són un sistema integral de qualitat turística que té per objecte assolir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferts al visitant dins d’una destinació turística, englobant tant a empreses com a serveis turístics.




Per rebre aquesta distinció s’ha hagut de fer compliment d’un manual de bones pràctiques en l’àmbit de personal, organització dels serveis, relació amb els proveïdors, instal•lacions, comercialització de productes, satisfacció de l’usuari i gestió mediambiental.




L’Ajuntament de Mataró va iniciar l’any 2009 el procés per a la implantació del distintiu SICTED. Al juliol de 2010, l’Oficina de Turisme i la Platja del Varador van obtenir la primera certificació i al 2011 la Platja del Callao. A més, aquestes dues platges també compten amb la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), que han obtingut ininterrompudament des de 2010.




En aquesta edició tres empreses de Mataró també han aconseguit la distinció SICTED: Antequem, SL - Arqueologia i Patrimoni cultural, el restaurant Lasal del Varador i Blaumar Bivalvia, SL d'esports aquàtics.




L’acte d’entrega de les distincions als diferents municipis i empreses ha estat presidit pel director gerent de la Cambra de Comerç, Xavier Carbonell; la directora de Turespaña, Marta Blanco; el president de la Comisión de Turismo FEMP i alcalde de Mogán, Francisco González, i el diputat delegat de Turisme, Ramon Riera.




Durant la jornada, s’ha ofert la conferència “El turisme i el repte de la qualitat” a càrrec del Dr. Josep Maria Gay de Lièbana.