Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 4.000 alumnes participen a la tercera edició de l’Escola de l’Espectador

Escoltar

Més de 4.000 alumnes participen a la tercera edició de l’Escola de l’Espectador

Aplega 9 projectes d’arts escèniques i música als centres educatius



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, han presentat aquest matí l’Escola de l’Espectador. El 8 de maig comencen les representacions de Cantània, el primer dels 9 projectes que les dues regidories treballen perquè més de 4.000 alumnes es desenvolupin creativament a través de les pràctiques artístiques.




Amb els diferents projectes de l’Escola de l’Espectador els alumnes treballem valors com la cooperació, el treball en equip, la coresponsabilitat o el compromís, entre d’altres. Amb aquests projectes de ciutat Mataró es consolida com una de les ciutats del país que més treballa en les arts escèniques i la música als centres educatius.

 



Mostres de teatre a les escoles i als instituts, Tots Dansen i Mostra de Dansa

 

Les direccions d’Ensenyament i de Cultura, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre, treballen una vegada més en un projecte de ciutat: La Mostra de teatre a les escoles i la Mostra de teatre als instituts. La Mostra de teatre a les escoles arriba a la cinquena edició amb la participació dels alumnes de cicle superior de primària de diverses escoles que han treballat obres de creació a partir de contes clàssics. Les escoles que enguany participen són: Joan Coromines, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Camí del Mig, Montserrat Solà i Torre Llauder que interpretaran les obres del 18 al 21 de maig a l’Institut Miquel Biada.

 

El Teatre Monumental acollirà el 21 de maig la 15a edició de la Mostra de teatre als instituts amb la participació dels centres Alexandre Satorras, Damià Campeny, Thos i Codina, Josep Puig i Cadafalch,Laia l’Arquera i Miquel Biada. Els alumnes han treballat durant el curs lectiu una dramatúrgia de Pere Anglas, escrita especialment per a l’ocasió, que parteix de la figura de l’heroi i de la percepció que en tenen els alumnes.

 

Divendres 15 de maig al Teatre Monumental es podrà veure la tercera edició de Tots Dansen, un projecte del Mercat de les Flors, amb la col·laboració de la Xarxa Transversal. Amb l’objectiu de donar a conèixer el llenguatge de la dansa contemporània els alumnes de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras i Thos i Codina han treballat les coreografies que Toni Mira ha dissenyat especialment per al projecte.



Els dies 8 i 9 de juny al Poliesportiu Municipal Jaume Parera es farà l’acte de cloenda de la 5a edició de la Mostra de Dansa en el qual més de 1.000 alumnes de primer cicle de primària de 27 centres de la ciutat treballen de forma conjunta unes danses de la coreògrafa Laida Tanco. La mostra obre amb l’actuació d’una companyia de dansa professional, enguany un duet format per Marta Dalmau i Pau Sola. Tot seguit hi haurà les actuacions del professorat i de l’alumnat que mostrarà la feina feta durant el curs.

 

Els espectacles de la Mostra de Teatre als instituts i de Tots Dansen són gratuïts amb invitació a recollir a la seu de Cultura (carrer de Sant Josep, 9).

 

 

Projectes musicals: Cantània i Musiquetes

 

Més de 1.000 alumnes de Mataró i també d’escoles d’Argentona trepitjaran enguany l’escenari del Teatre Monumental a l’11a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelona, i en el qual hi participen més de 35.000 alumnes d’arreu de Catalunya, dóna l’oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori. La cantata d’aquest any porta per nom “El bell mig de la terra” i ha estat composta per Xavier Pagès i escrita per Carlota Subiròs. Montse Meneses i Josep Prats dirigiran les 27 escoles que cantaran en els cinc concerts els dies 8, 9 i 10 de maig.

 

Musiquetes-Canten els més xics és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata d’enguany porta per nom “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” i compta amb la direcció musical i arranjaments de Dani Álvarez. El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 13 escoles de Mataró que cantaran els dies 11 i 12 de maig al Teatre Monumental.

 

El preu dels concerts de Cantània és de 4,5 € i els de Musiquetes de 3 €.

 

Des d’Ensenyament s’organitzen dues trobades amb l’alumnat: el concert de final de curs de l’Escola Municipal de Música de Mataró, el 20 de juny a la plaça de Santa Anna, i la 3a Trobada escolar de flabiolaires el dia 11 de juny. Aquesta darrera, proposa actuacions a tres espais en els quals els 500 alumnes mostraran el repertori treballat a l’aula durant el curs.

 

 

Monogràfics d’estiu de l’Aula i Tallers

 

L’Aula de Teatre de Mataró ofereix un any més una possibilitat de formació intensiva en les arts escèniques aquest estiu amb els monogràfics. Hi ha cursos especialitzats per a diverses inquietuds i nivells, i cursos d’aproximació al fet teatral oberts a tothom. Les matriculacions es fan a l’Aula de Teatre del 4 de maig al 13 de juny (de dilluns a divendres de 18 a 21 h).

 

Del 25 de maig al 14 de juny més de 250 alumnes de l’Aula de Teatre participaran una vegada més als Tallers per mostrar en públic al Teatre Monumental i a Can Gassol el treball que han fet durant tot el curs.