Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 86.000 mataronins estan convocats a participar a les Eleccions Municipals 2015

Escoltar

Més de 86.000 mataronins estan convocats a participar a les Eleccions Municipals 2015

Els electors poden consultar a quina seu electoral han d’anar a votar a través del Telegram, el web de l’Ajuntament i el 010

Diumenge, 24 de maig, se celebraran les Eleccions Municipals 2015, en les quals els ciutadans trien els seus representants als ajuntaments. A Mataró, 86.638 persones podran exercir el seu dret a vot en aquests comicis, dels quals 86.214 són de nacionalitat espanyola i la resta (424) són ciutadans de la Unió Europea o de nou països extracomunitaris.


 

Els 33 col·legis electorals que hi ha a la ciutat estaran oberts perquè els ciutadans puguin votar entre les 9 i les 20 h. En aquests col·legis hi ha 112 meses, agrupades en 75 seccions electorals.

 

Donat que hi ha hagut canvis de col·legis respecte eleccions anteriors, es tornaran a instal·lar cartells informatius a les seus que han deixat de funcionar com a col·legis electorals per redirigir els electors a les ubicacions que han canviat.

 

 

Consulta de la seu electoral a través de Telegram

 

A través del Telegram, el servei de missatgeria instantània per mòbil de l’Ajuntament, es pot consultar a quina mesa i seu electoral correspon exercir el dret a vot. Enviant al 687 200 100 “cens:número de NIF” es rep un missatge amb el nom del col·legi electoral, l’adreça, el número de districte, el número de secció i la mesa on correspon votar, a més d’un plànol d’ubicació.

 

També es pot fer la consulta al cens electoral mitjançant el web municipal www.mataro.cat introduint el número de NIF i el nom del carrer. D’altra banda, el Telèfon d’Atenció Ciutadana 010 atén les consultes i dubtes sobre les seus electorals abans i durant els comicis. El dia de les votacions el servei d’atenció telefònica s’oferirà entre les 8 del matí i les 20 h.

 

Durant la jornada electoral també estaran oberts de forma extraordinària 4 punts presencials d’atenció al públic, ubicats a l’Ajuntament (OFIAC La Riera, 48), el Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6), Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82) i Centre Cívic Rocafonda (Santiago Rusiñol, 23). L’horari d’atenció serà de 8.00 a 20.00 h.

 

 

Informació sobre la participació i l’escrutini

 

El web de l’Ajuntament disposarà d’un minisite específic per fer seguiment de les eleccions municipals 2015. A part de publicar les dades de participació –a les 14 h, 18 h - i els resultats a mesura que es vagi fent l’escrutini, també contindrà informació sobre les candidatures i els noms dels regidors que resultin electes. Enguany, també hi haurà com a novetat un apartat de dades obertes, perquè tothom que ho desitgi es pugui descarregar les dades.

 

Durant la jornada electoral s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament una pantalla on es publicaran també els resultats de participació a les 14 h i a les 18 h i els resultats en el moment que estiguin disponibles a la web del Ministeri de l’Interior.

 

Una pantalla de televisió instal·lada a l’Ajuntament emetrà així mateix imatges de programes informatius que estiguin fent el seguiment de la jornada electoral.

 

Al vestíbul també hi haurà instal·lats uns plafons informatius amb una mostra d’infografia que recull una retrospectiva històrica de la participació i els resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat entre 1979 i 2015; i en concret els resultats i participació per barris a les darreres eleccions municipals de 2011.

 

 

Servei d’acompanyament

 

Com en anteriors comicis electorals, la Creu Roja i l’Ajuntament ofereixen un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 des de fora de Mataró) abans de divendres 22 de maig a les 19 h per sol·licitar aquest servei, que es realitzarà en ambulància o en transport adaptat.