Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Robert rep la Insígnia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol (COE)

Escoltar

Pere Robert rep la Insígnia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol (COE)

L’alcalde rep l’esportista que és l’únic mataroní amb aquest reconeixement



L’alcalde, Joan Mora, i el regidor d’Esports, Pere Galbany, van oferir ahir una recepció oficial a l'Ajuntament a l’esportista mataroní Pere Robert atès que la setmana passada va rebre la Insígnia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per “la seva brillant trajectòria com a esportista i dirigent”.


 

Pere Robert es va formar com a nedador i waterpolista al Centre Natació Mataró i va aconseguir que Espanya obtingués la medalla de bronze al campionat europeu de 1983 celebrat a Roma, el primer guardó en la història nacional del waterpolo.

 

Robert, actual director de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, ha participat com a jugador en tres Jocs Olímpics: Moscou (1980), Los Ángeles (1984) i Seül (1988) i com a cap d’equip de la selecció espanyola de waterpolo als Jocs Olímpics de Barcelona (1992); Atlanta (1996), on l’equip masculí va aconseguir l’or; Sydney (2000); Atenes (2004); Pequín (2008) i Londres (2012), on l’equip femení va guanyar la medalla de plata.

 

A més, ha estat convocat en més de 300 ocasions amb la selecció espanyola de waterpolo.

 

L’esportista és l’únic mataroní que ha rebut la Insígnia Olímpica del COE, guardó que se suma a la medalla de plata de la Reial Ordre del Mèrit esportiu que atorga el Consell Superior d’Esports, organisme que depèn de la Presidència del Govern d’Espanya. La distinció, rebuda el 2011, és un reconeixement a la seva trajectòria esportiva dins de la modalitat de waterpolo.

 

Actualment és el vicepresident primer de la Federació Catalana de Natació i vicepresident esportiu de la Reial Federació Espanyola de Natació.