Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obre la campanya d’ajuts al lloguer

Escoltar

S’obre la campanya d’ajuts al lloguer

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 20 de març

L’Oficina Local d’Habitatge comença a tramitar els ajuts per al pagament del lloguer destinats a famílies que tinguin ingressos baixos o moderats i es trobin en situacions de dificultats econòmiques amb l’objectiu d’evitar l’exclusió social.

 

Aquestes prestacions les atorga l’Agencia de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i a Mataró les gestiona l’empresa municipal PUMSA.

La primera tipologia d’ajuts al lloguer que s’obre és la de renovacions, dirigida a persones que ja han rebut la prestació durant l’any 2014 i segueixen complint els requisits per tramitar-la de nou. 

 

L'import de l’ajut és d’un mínim de 240 € a un màxim de 2.400 € a l’any.

 

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 20 de març i els requisits són els següents:

 

- Acreditar la residència legal a Catalunya durant 5 anys, dos dels quals han d’ésser immediatament anteriors a la data de la sol·licitud.

 

- Ser titulars del contracte de lloguer. En cas dels contractes amb efectes a partir de l’1 de juny de 2013, cal acreditar la seva inscripció i la fiança al Registre de fiances dels contractes de lloguer de finques urbanes i el seu Reglament.

 

- No disposar d’un habitatge de propietat, llevat que no disposin de l’ús i gaudi.

 

- No pagar un lloguer mensual superior a 600 €.

 

- Estar al corrent de pagament a data de la sol·licitud.

 

- Pagar el lloguer per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, fer ingrés en compte o rebut emès per l’administrador de la finca (s’admet qualsevol entitat bancària).

 

- Per a majors de 65 anys (prestacions permanents): no acreditar ingressos superiors a 2,35 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

 

- Per a perceptors del 2014: no acreditar ingressos superiors a 1,5 vegades l’IRSC.

 

 

Informació i tramitació dels ajuts

 

La informació sobre les prestacions i els impresos necessaris es poden obtenir a l’Oficina Local d’Habitatge de Pumsa, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, o bé trucant al 010.

 

A través del web www.pumsa.cat i www.mataro.cat també es poden descarregar tots els impresos. 

 

Finalment, per a la tramitació i entrega de la documentació cal dirigir-se a l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró (c. de Pablo Iglesias,63. 1a planta despatx 10) en horari de 9 a 14h. de dilluns a divendres.