Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una jornada de lideratge femení, novetat del programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones

Escoltar

Una jornada de lideratge femení, novetat del programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones

També hi haurà hores del conte, exposicions, cinema i xerrades, entre d’altres



El Dia Internacional de les Dones se celebra a Mataró amb un seguit d’actes que s’allargarà durant tot el mes de març. L’efemèride, que es commemora el 8 de març, vol ser una diada per reivindicar l’assoliment dels drets de les dones i posar en valor les seves aportacions. Com a novetat d’aquesta edició destaca l’organització d’una jornada de lideratge femení.


 

La regidora de Família, Olga Ortiz, i la presidenta de l’associació Dóna’t un impuls, Lorena Sánchez, han presentat avui en roda de premsa el programa d’activitats que s’ha elaborat a l’entorn del Dia Internacional de les Dones.

 

El programa inclou hores del conte, teatre fòrum, cinema, una caminada, exposicions, programes radiofònics i xerrades, entre d’altres, a més de la jornada de lideratge i l’acte institucional.

 

La novetat d’aquest any és l’organització de la jornada de lideratge femení “Alimenta el teu negoci” que tindrà lloc el dissabte 7 de març al TecnoCampus Mataró-Maresme. La jornada està adreçada a dones empresàries i emprenedores i serà un espai de reflexió i impuls a totes aquelles dones que tenen una empresa, que estan començant o que s’ho estan plantejant. Els objectius de la trobada són donar major visibilitat social i empresarial a la dona, oferir informació rellevant per a la creació i/o desenvolupament dels seus negocis i esdevenir un espai d’intercanvi, epicentre de contactes i sinèrgies.



La trobada també pretén transmetre els valors d’igualtat i lideratge, una de les línies de treball del II Pla d’Igualtat de gènere per a la ciutadania de Mataró 2013-2016. La línia estratègica 4 del Pla està centrada en promoure canvis en el repartiment del treball i els usos del temps, i una de les accions a desenvolupar és precisament l’organització d’una jornada bianual sobre emprenedoria femenina.



L’assistència a la jornada és gratuïta però s’ha de fer inscripció prèvia a la pàgina de l’Ajuntament o a la de l’associació Dóna’t un impuls.



A la jornada hi haurà tallers, taules rodones d’experiències i un diàleg obert entre dones empresàries.



L’acte institucional es farà el dilluns 9 de març a les 19.30 h a la Sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32). L’acte començarà amb la ponència “Liderant en femení” que anirà a càrrec de la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, i clourà amb la lectura del Manifest institucional del Dia Internacional de les Dones.



Quant al cinema, es faran diferents actes relacionats amb les dones com un documental “Las maestras de la República” al Centre Cívic Pla d’en Boet; cinema als Espais Joves amb “La mujer, cosa de hombres” d’Isabel Coixet al Centre Cívic Espai Gatassa; el passi de la pel·lícula “Timbuktu” al Foment Mataroní; i un cine fòrum amb una pel·lícula d’actualitat també al Centre Cívic Pla d’en Boet.

 

Pel que fa a les exposicions, es podran veure les següents: “Veïnes, ciutadanes”, que és una mostra virtual a l’Oficina Jove del Maresme; “Fotògrafes pioneres a Catalunya” al Centre Cívic Espai Gatassa; “Les aportacions de les dones al món confrare” i l’exposició dels treballs realitzats als tallers sobre els drets de les dones al Centre Cívic Cerdanyola.

 

El programa d’activitats ha estat elaborat pel Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de diferents entitats i serveis: Institut Català de les Dones, Diputació de Barcelona, Biblioteques de Mataró, Mataró Ràdio, TecnoCampus Mataró-Maresme, Dóna’t un impuls, Foment Mataroní, L’Hora Violeta, Taller d’idees, Xarxa d’Espai Joves de Mataró, Vocalia de Dones de Cerdanyola, Comissió de Setmana Santa de Mataró, Associació de Dones Confrares de Barcelona i Consell General de Germandats i Confraries de la província de Barcelona i UGT Mataró.