Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

86.351 mataronins podran votar a les eleccions generals del 26 de juny

Escoltar

86.351 mataronins podran votar a les eleccions generals del 26 de juny

El dia dels comicis l’Ajuntament obrirà 4 punts d’atenció ciutadana per a dubtes sobre el cens

Diumenge, 26 de juny, tindran lloc les eleccions generals a les quals 86.351 mataronins, d’aproximadament 125.000, estan convocats a votar.

 

Hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 33 edificis diferents o col·legis electorals.

 

A part de la targeta censal que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar. Aquesta consulta també es pot realitzar per Telegram (687 200 100) enviant “cens:el teu NIF”, a qualsevol oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i al telèfon 010.

 

 

Servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

 

La Creu Roja i l’Ajuntament ofereixen de nou un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans de dijous 23 de juny a les 19 h. El servei es realitzarà en ambulància o transport adaptat.

 

 

Dispositiu d’informació als ciutadans

 

Pel que fa a l’atenció als ciutadans durant la jornada electoral, el dia de les eleccions estaran oberts de forma extraordinària 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (La Riera, 48), Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82). Aquests punts atendran consultes sobre el cens i relacionades. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d’un mòbil), Telegram (687 200 100) i al web municipal.

 

Al vestíbul de l’Ajuntament es podrà veure una mostra amb infografia que recull una retrospectiva dels resultats i la participació en les diferents eleccions celebrades a la ciutat des de 1979 (municipals, autonòmiques i europees), i amb els resultats per barris i participació obtinguts a les eleccions generals del 2015.

 

Finalitzat l’escrutini, els resultats dels comicis estaran disponibles al web municipal.