Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos documentals difonen experiències vinculades al projecte 4 cordes

Escoltar

Dos documentals difonen experiències vinculades al projecte 4 cordes

La Biblioteca Antoni Comas acull demà la presentació dels films

La Sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas acollirà demà dijous 10 de març, a les 18h, la presentació de dos documentals que recullen experiències vinculades al projecte 4 Cordes. El projecte, que es desenvolupa a l’Escola Germanes Bertomeu, va néixer al curs 2009-2010 a iniciativa de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) i com una aposta per afavorir la música com a eina de cohesió social.

 

A la presentació dels documentals intervindran el regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell; el director de l’Escola Germanes Bertomeu, Pere Mármol; l’escriptora Lola Casas i membres de l’EMMM.

 

El 4 cordes s’inclou al Pla d’Entorn de Mataró, amb el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. És un projecte integrat dins el treball curricular del centre, que desenvolupa les habilitats instrumentals a través del violí i el violoncel. Els seus objectius són impulsar el coneixement artístic, afavorir la cohesió social i donar valor a la diversitat com a element d’enriquiment cultural.

 

El projecte té una intervenció directa més intensiva en els cursos de cicle mitjà de primària. Actualment, la iniciativa s’ha estès a altres municipis de Catalunya, amb Mataró com a ciutat impulsora.

 

 

La difusió del projecte

 

Per difondre el projecte i les experiències que comporta, enguany s’han elaborat dos documentals, fets per professionals que col·laboren amb la proposta.

 

El primer documental és “Històries de vida”, de Dèlia Serra. Tracta sobre l’experiència de tocar en una orquestra com a entreteniment social, a partir de les vivències de diferents components de la mateixa als quals s’ha fet un seguiment per diferents espais que formen part del seu dia a dia. És un documental íntim i personal.

 

El segon documental és “Periplus, un viatge musical”, de Guillem Roma. Presenta el procés de creació i realització del concert que va tenir lloc el maig passat al Teatre Monumental, on van participar l’orquestra 4 Cordes de l’Escola Germanes Bertomeu i la Riborquestra de Barcelona. El compositor de la música, Ferran Badal, i la coordinadora del projecte 4 cordes, Laia Serra, van fer la volta al món cercant experiències i inspiració durant els anys 2013 i 2014. Van crear un conjunt de cançons inèdites que van ser les assajades i interpretades al Monumental i també al Palau de la Música. L’escriptora Lola Casas també hi va col·laborar amb la lletra de dues cançons, que es va elaborar juntament amb alumnes de 3r i 4t del centre. El documental ofereix imatges de cada fase de creació i el resultat final.