Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu Mapasonor i l’artista Domènec presenten el projecte comú “Jerusalem ID” a Can Palauet

Escoltar

El col·lectiu Mapasonor i l’artista Domènec presenten el projecte comú “Jerusalem ID” a Can Palauet

La nova producció de M|A|C es presenta divendres 30 de setembre a Can Palauet



El col·lectiu mataroní Mapasonor i l’artista Domènec han realitzat, els darrers anys, diversos projectes artístics i socials a Israel i Palestina. Fruit d’un treball comú ara presenten aquest projecte en què es dóna visibilitat a la ciutat de Jerusalem com a laboratori de la que anomenen “violència suspesa” que, a diferència de la violència espectacular que trobem més present als mitjans de comunicació, és silenciosa i gairebé no es percep. “Jerusalem ID” s’inaugurarà el divendres 30 de setembre, a les 19.30 h, a Can Palauet. 




Els artistes proposen una mirada reflexiva a la ciutat santa i la seva difícil situació. Ho fan a través de la creació videogràfica i el documental. Les imatges ofereixen una mirada que analitza la violència suspesa als territoris palestins i, per extensió, la que es pot trobar arreu del món.




A la mostra es podrà veure el vídeo que dóna nom a l’exposició i que signen conjuntament Domènec i Mapasonor. També hi haurà la peça de Domènec “Real State” i un vídeo de Mapasonor de cinc hores de durada que permet veure la realitat del dia a dia de Jerusalem.






Activitats complementàries




Hi ha programades tres activitats relacionades amb l’exposició:




-“Palestina i Israel: el conflicte a la xarxa de violències”, una conferència el 6 d’octubre, a les 19 h a Can Palauet a càrrec del periodista Joan Cañete.




-Visita comentada a l’exposició, el 15 d’octubre, a càrrec de l’artista Domènec i de l’antropòloga i membre de Mapasonor, Marta Ramoneda.




-“Urbanisme i arquitectura de l’ocupació a Jerusalem”, una conferència, el dia 25 de novembre, a càrrec de Carles Casamor, arquitecte i redactor de projectes de cooperació internacional a Palestina, i Adi Masarwi, arquitecte palestí.




A més a més, hi haurà un servei educatiu adreçat als centres escolars de secundària de la ciutat, a càrrec de Teleduca. La proposa consisteix en fer un recorregut vivencial per Jerusalem Est amb la intenció d’aprofundir en les situacions de violència suspesa que pateix la població palestina.





Domènec




Artista visual. Ha creat obra fotogràfica, videogràfica, instal•lacions i intervencions en l’espai públic que prenen el projecte arquitectònic com una de les construccions imaginàries més complexes de la modernitat. Ha realitzat nombroses exposicions i projectes in situ a diferents llocs com Irlanda, Mèxic, Bèlgica, França, Itàlia, Estats Units, Canada, Israel, Palestina, Brasil, Eslovènia, Finlàndia Argentina o Japó. És coeditor de la publicació d’art, arquitectura i espai públic Roulotte.





Mapasonor




Mapasonor és una associació mataronina dedicada a la producció audiovisual com a instrument per promoure els drets humans, l’educació per la pau, les cultures d’arrel o l’avantguarda en l’art. Creuen en l’ús dels mitjans audiovisuals des de criteris ètics i treballen des d’una filosofia associativa donant suport a activitats d’associacions que comparteixen els seus objectius.

Entenen l'audiovisual com un instrument social i treballen amb independència dels mecanismes de la indústria. Les seves produccions i projectes són bàsicament documentals o bé parteixen d’aquest com a tècnica de treball.