Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants de Mataró proposa fer una campanya de civisme amb vídeos i falques fets pels escolars

Escoltar

El Consell d’Infants de Mataró proposa fer una campanya de civisme amb vídeos i falques fets pels escolars

Els consellers de 6è s’acomiaden després del seu pas per l’òrgan participatiu

El Consell d’Infants de Mataró ha demanat avui a l’Ajuntament fer una campanya sobre civisme a la ciutat aprofitant els vídeos i falques que han fet els consellers, tots ells alumnes d’escoles de primària de la ciutat.

 

El Consell ha exposat la seva petició aquesta tarda durant la sessió de cloenda del curs que s’ha celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament i ha estat presidida per l’alcalde, David Bote. També ha intervingut a l’acte el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell. Aquest curs 2015-2016 han participat al Consell 12 escoles de la ciutat, representades per alumnes de 5è i 6è de primària, amb un total de 49 consellers i conselleres.

 

A la sessió de constitució del Consell d’Infants celebrada al novembre es va votar com a tema a treballar durant el curs el civisme. A partir d’aquí, el Consell s’ha reunit set vegades a diferents espais de la ciutat per tractar la temàtica proposada. Després de reflexionar sobre el concepte de civisme, es va decidir gravar uns curts audiovisuals, unes entrevistes a membres del Consell i unes falques de ràdio sobre el tema. Aquest és el material que s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per demanar la realització d’una campanya de sensibilització sobre el civisme adreçada a la ciutadania.

 

Paral·lelament, durant aquest curs les escoles participants al Consell han proposat un logotip per a aquest òrgan participatiu. Després de sotmetre’l a votació, va guanyar la proposta de l’Escola Germanes Bertomeu. Aquest logotip, que també s’ha presentat oficialment avui, serà a partir d’ara la imatge identificativa del Consell d’Infants de Mataró.

 

 

Comiat als consellers de 6è

 

Així mateix, a la sessió d’aquesta tarda s’ha fet el comiat dels consellers i conselleres de 6è que el curs vinent ja no participaran al Consell. En un acte simbòlic de relleu cap als de 5è, els consellers sortints els han traspassat la paraula que, per a cadascun d’ells, ha significat el seu pas pel Consell. En el seu comiat, han rebut un diploma per la seva participació.

 

L’acte d’aquesta tarda s’ha retransmès en directe per streaming mitjançant el web municipal. Els familiars dels consellers també han pogut seguir-lo des de la pantalla habilitada al vestíbul de l’Ajuntament.