Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Econòmic i Social de Mataró aposta pel sector industrial, l’economia social i solidària i la inclusió laboral de les persones discapacitades

Escoltar

El Consell Econòmic i Social de Mataró aposta pel sector industrial, l’economia social i solidària i la inclusió laboral de les persones discapacitades

Ajuntament, empresaris i sindicats treballen de manera conjunta per millorar les condicions socioeconòmiques de la ciutat

El Saló de Sessions de l’Ajuntament ha acollit avui el primer Plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) d’aquest mandat. La sessió ha estat presidida per l’alcalde i president del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM), David Bote.

El Consell Econòmic i Social de Mataró és un òrgan estable de concertació, format pels màxims representants d’empresaris i sindicats, amb l’objectiu d’obrir línies de treball i propostes en matèria econòmica i social i participar en les polítiques socioeconòmiques de la ciutat per tal de minimitzar els efectes de la crisi sobre les persones i les empreses. La creació del CESM es va aprovar en el Ple de març de 2012.

El Plenari està format pels principals representants de patronals (FAGEM i PIMEC) i sindicats (CCOO i UGT) i persones del món laboral i econòmic nomenats a proposta dels grups municipals.

En aquesta sessió s’ha treballat a l’entorn de tres punts: l’economia social i solidària, el món laboral en l’àmbit del tèxtil i la confecció i el mercat laboral per a les persones amb diversitat funcional:

· Facilitem l’Economia Social i Solidària a Mataró (FESS): aquesta línia de treball aposta per la posada en marxa de projectes que posin en valor el seu retorn social. El FESS està dividit en tres projectes emmarcats en dos programes que tenen un pressupost total de més de 105 mil euros.

· Sector del tèxtil i la confecció: el sector del tèxtil ha estat un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, en aquest sentit el CESM vol contribuir en la recuperació d’aquest sector amb el programa InserText, que promou l’ocupació de persones provinents en la seva majoria d’aquest àmbit donant resposta a les necessitats de les empreses del sector. El projecte compta amb un pressupost de més de 230 mil euros.

· Creant oportunitats: el CESM vol incidir en favor de les persones amb diversitat funcional i la seva integració en el món laboral. L’objectiu és que el col·lectiu de les persones amb discapacitat puguin millorar la seva qualitat de vida a través de la inclusió sociolaboral. En aquest sentit el projecte per desenvolupar-ho es basarà en el treball en xarxa entre les entitats que treballen en aquest àmbit. El cost del projecte serà de 150 mil €.

En el Plenari també s’ha posat sobre la taula la creació d’una mesa de política industrial, en la qual hi haurà els agents socioeconòmics i l’Administració amb l’objectiu de treballar sobre polítiques de reactivació industrial.

Els projectes de les tres línies de treball es posaran en marxa durant el 2016.