Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament prorrogar la cessió del Cafè Nou fins al 2028 per poder fer la reforma

Escoltar

El Ple aprova definitivament prorrogar la cessió del Cafè Nou fins al 2028 per poder fer la reforma

Vistiplau a l’addenda del conveni amb el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors

El Ple municipal va aprovar definitivament dijous passat l’addenda al conveni signat amb el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors que amplia fins al 2028 la cessió del Cafè Nou i autoritza l’Ajuntament a fer obres de reforma a l’edifici.


 

El juny passat el Ple va aprovar l’avantprojecte de reforma del Cafè Nou i, paral·lelament, va donar el primer vistiplau a l’addenda de l’acord. El conveni inicial, que es va signar a l’abril de 2015, tenia com a objectiu resoldre un conflicte històric i dur a terme un seguit d’actuacions que haurien de culminar amb l’expropiació de la finca per destinar-la a equipament públic. En concret, preveia la cessió de l’ús de l’immoble a l’Ajuntament per 3 anys prorrogables mentre no es produís l’expropiació, que ara s’amplien en 10 més.

 

L’avantprojecte de reforma del Cafè Nou preveu destinar la planta baixa a punt d’informació turística dotat amb tecnologia innovadora, botiga turística i bar; i la planta primera a activitats d’exhibició cultural per revitalitzar i ampliar el sector de les arts escèniques i la música.

 

L’operació permetrà potenciar l’eix de La Riera i disposar d’un potent nucli d’equipaments culturals: La Presó, el Pati del Cafè Nou, el mateix Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l’Aula de Teatre i l’Ateneu de la Fundació Iluro.

 


Per tal de finançar part dels costos d’expropiació, reforma i posada en marxa del nou equipament, l’Ajuntament ha demanat una subvenció dels Fons Europeus per al Desenvolupament Econòmic Regional (FEDER) per import d’1.151.557,17 €.