Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució que demana recuperar l’arbrat de la ciutat

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució que demana recuperar l’arbrat de la ciutat

El Ple de gener, que va tenir lloc ahir dijous, va aprovar per unanimitat la proposta de resolució sobre l’arbreda a Mataró. La proposta la va presentar VOLEMataró.


 

El text de la proposta és el següent:

 

“En els últims anys hem vist com Mataró anava perdent arbrat i no s’ha vist una actuació de repoblament d’arbreda. “Anem contra corrent”, quan a la majoria de ciutats desenvolupades es treballa per fer un model de ciutat amable, Mataró està patint una despoblació d’arbrat al voltant de tota la ciutat, però amb una major incidència als barris.

 

De fet, ens troben amb la realitat que a Mataró no hi ha una ordenança d’arbrat com es dóna a qualsevol altra ciutat on els arbres estan protegits i considerats éssers vius. Patrimoni de la ciutat a cuidar.

 

Fer política és cuidar la ciutat, construir un model amable per a la ciutadania, més saludable. L’arbrat contribueix amb totes aquestes necessitats i fa sostenible la ciutat, descontaminant, donant ombra, perfumant l’ambient, atraient la pluja i moltes més propietats que no és ara el moment d’escriure per no fer massa extensiu aquest escrit, però que tots coneixem.

 

Atès que en l’últim any s’ha tallat un alt nombre d’arbres sense reposició argumentada en la situació econòmica que el consistori ha viscut.

 

Atès que la nostra ciutat és una de les més contaminades de tota la nació catalana, segons estudis tècnicoambientals que ho demostren.

 

Atès que és molt important tant per temes de salut com per temes d’espai i sociològics generar espais verds.

 

Atès que se sap que l‘arbrat ajuda a l’embelliment de la ciutat a més que augmenta el valor dels habitatges propers, l’ombra i el microclima que genera l'arbrat, redueix el consum energètic en climatització dels edificis adjacents, el que fa que les despeses de climatització dels habitatges propers baixi.

 

Entenent que és de màxima prioritat establir un pla director urgent per repoblar l’arbrat, contribuint en el medi ambient, salut de la ciutadania, contribuir en el bon ànim de la ciutadania.

 

Generar espais verds complint amb l’Agenda 21. És a dir, tenir el compromís polític de contribuir en una ciutat més amable i autosostenible per a tothom, a més de generar llocs de treball tant necessaris a la nostra ciutat.

 

. Sol·licitem al Govern actual que es comprometi amb terminis reals a repoblar d’arbrat tots els barris, som conscients de què tenim limitació econòmica, però de mica en mica podem omplir la pica. Barri a barri.

 

. Sol·licitem estudiar la possibilitat de rebre subvencions per part de l’Estat o Europa per fer front a aquesta comesa.

 

. Sol·licitem establir immediatament una ordenança d’arbrat per a la ciutat de Mataró com ja existeix a la majoria de ciutats modernes compromeses amb el medi ambient. Recordem que Mataró té mes de 125.000 habitants i es mereix una ordenança com cal.

 

. Sol·licitem es prioritzi aquesta necessitat pel bé comú dels mataronins i mataronines.

 

. Sol·licitem una valoració patrimonial de l’arbrat a la nostra ciutat detallada i per barris”.