Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El procés participatiu “Compromís per l’Educació” està en marxa

Escoltar

El procés participatiu “Compromís per l’Educació” està en marxa

El debat, que forma part del pla estratègic Mataró 2022, durarà 6 mesos



L’acte de presentació amb la conferència “El compromís de les ciutats amb el canvi educatiu” de la catedràtica de Sociologia de l’Educació de la UAB, Marina Subirats, va donar el tret de sortida al procés participatiu “Compromís per l’Educació”. Un debat de ciutat que s’engloba dins del pla estratègic Mataró 2022 i que va començar ahir al Teatre Monumental amb la presència de més de 200 persones.


 

En el transcurs de l’acte, presidit per l’alcalde, David Bote, van participar la consellera del Consell Escolar Municipal de Mataró (CEM) en representació de pares i mares d'alumnes, Anna Mataró; l’assessor del CEM i vicepresident del Cercle pel Coneixement de la Fundació Jaume Bofill , Joan Majó; i el regidor d'Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell. Els parlaments de tots ells van coincidir en l’oportunitat de fer en aquests moments aquest debat educatiu de ciutat i en què el canvi educatiu no el pot fer només l’escola.

 

L’acte de presentació va concloure amb una actuació de l'Escola Municipal de Música de Mataró. Les alumnes Sara Castany i Raquel Güell van interpretar la Suite 1 de Johan Fischer per a flauta i piano.

 

 

Cinc taules temàtiques

 

A partir d’ara, s’han organitzat cinc taules temàtiques que tindran lloc a les 19 h al Centre Cívic Espai Gatassa i giraran a l'entorn de l'educació i la ciutadania crítica (5 d'octubre); educació i desenvolupament social i econòmic (27 d'octubre); educació i equitat (26 d'octubre); educació artística i cohesió social (2 de novembre); i esports, lleure i cohesió social (9 de novembre).

 

Les conclusions que es recullin de tot aquest procés es faran públiques en una jornada prevista el març de 2017 i que clourà amb el compromís cívic i polític per l'educació del present i del futur de la ciutat, el document del Pacte Educatiu Municipal que s'haurà d'aprovar en el Ple.