Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Seminari de Ciències 2016 analitza el paper de la llum sobre els éssers vius

Escoltar

El Seminari de Ciències 2016 analitza el paper de la llum sobre els éssers vius

El cicle està format per 8 conferències i 2 tallers

El dimarts 8 de març comença una nova edició del Seminari de Ciències 2016, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró sota el nom de “Llum, foscor i éssers vius”. A través de 8 conferències i 2 tallers fins al 9 d’abril s’aprofundirà en el coneixement del paper de la llum sobre els organismes vius.




El seminari s’organitza cada primavera entorn algun tema de ciències naturals. El 2015 va ser l’Any Internacional de la Llum i s’ha volgut treballar a l’entorn d’aquesta efemèride, doncs és la llum qui proporciona l’energia necessària pel desenvolupament de la vida a la Terra. Com cada any, es comptarà amb la participació de diversos especialistes provinents dels centres d’investigació de referència al país, per contribuir a divulgar els processos que permeten a alguns organismes generar matèria orgànica, les adaptacions dels organismes que viuen a la foscor, i fins i tot plantejar-nos si és possible la vida sense la llum.



La majoria de sessions tindran lloc a les tardes a la sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), excepte una sessió i dos tallers en els quals es fabricaran plaques solars i es comprovarà el comportament de la llum i el color, respectivament, que es faran a Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural (carrer de Pablo Iglesias, 83).



La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer de Sant Josep, 9) o trucant al telèfon 93 758 23 61.



En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 27 de la revista científica L’Atzavara (any 2017), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.