Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus i el Consorci Sanitari del Maresme reforçaran les vies de col·laboració

Escoltar

El TecnoCampus i el Consorci Sanitari del Maresme reforçaran les vies de col·laboració

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme van signar ahir un conveni marc per consolidar les vies de col·laboració existents entre les dues institucions i impulsar-ne de noves. L’acord el van firmar la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillen, i el president del Consorci, Josep Mañach. El conveni afecta la docència i la recerca en l’àmbit de la salut, que al TecnoCampus es canalitzen a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra.


 

Un dels punts més importants del conveni signat fa referència a les pràctiques dels estudiants del doble grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Fisioteràpia. Aquest doble grau s’ha posat en marxa aquest curs, i a partir del curs 2017-2018 els seus estudiants podran fer part de la pràctica a l’Hospital de Mataró. Aquest alumnes s’afegiran als del Grau en Infermeria, que es va posar en marxa amb la inauguració del TecnoCampus, el 2010, i que els representants de les dues institucions han posat com a exemple de col·laboració tant en docència com en recerca compartida

 



Alta inserció laboral

 

Actualment, es realitzen 244 estades clíniques d’alumnes d’Infermeria del TecnoCampus al Consorci. Això significa entre 30 i 60 estudiants fent pràctiques del Grau a l’Hospital de Mataró, les àrees bàsiques de salut i el centre sociosanitari. I el més important: molts d’ells troben una via d’inserció laboral en aquestes pràctiques. Concretament, un 30 % dels alumnes titulats el curs 2014-2015 estan treballant al Consorci. Aquest fet es més significatiu tenint en compte que es calcula que un 30 % dels treballadors del Consorci es jubilaran al llarg dels propers 10 anys, i com va apuntar la directora d'Infermeria de l’Hospital, Daria Rubio, “la satisfacció amb els alumnes del TecnoCampus en pràctiques i la recuperació de les contractacions estan fent que molts d’ells es quedin a treballar a l’Hospital”.