Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Missatgers Reials ja han arribat a Mataró

Escoltar

Els Missatgers Reials ja han arribat a Mataró

Els patges recolliran cartes fins al 4 de generEls Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat avui dissabte a Mataró a les 13 h a bord del llaüt Sant Ramon. Centenars d’infants, amb la carta a la mà, han vist com els missatgers feien peu al Port de Mataró acompanyats de la seva comitiva.


 

Els emissaris reials han estat rebuts per l’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez.

 

L’alcalde ha donat la benvinguda als patges i tot seguit l’emissari del Rei blanc ha iniciat el seu parlament per anunciar que Ses Majestats ja estan de camí i que arribaran el proper 5 de gener. El Missatger Reial ha fet una menció especial als nens que pateixen, als nens que han de fugir de les seves cases per causa de la guerra. Ha explicat que han fet una part del seu camí amb ells i ha demanat als mataronins que si arriben a la nostra ciutat siguin rebuts amb les mans obertes alhora que ha verbalitzat tres desitjos “pau, justícia i llibertat” per a tots. Per últim, el missatger ha dit als nens allà congregats que escriguin les cartes “amb l’idioma que vulguin però amb lletra entenedora i sense faltes d’ortografia”.

 

Per amenitzar l’espera, el grup Gospelsons des de les 12 h ha fet un taller de gòspel i han ofert una actuació mentre els infants entregaven les cartes als emissaris dels Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

Els Missatgers Reials seguiran recollint les cartes els dies 2, de 17 a 20 h, i 3 i 4 de gener d’11 a 13 h i de 17 a 20 h a la plaça de Santa Anna. Durant aquestes hores s’oferirà 3.500 litres de brou calent als assistents i un taller de confecció de fanalets, a més hi ha 10.000 fanalets als diferents punts de recollida de cartes que hi haurà a la ciutat.

 

Els Missatgers Reials també rebran les cartes a diferents punts de la ciutat gràcies a la participació de les associacions veïnals de Camí de la Serra, Cerdanyola, l’Havana i rodalies, La Llàntia, Mataró Centre, Pati de Can Marchal, Peramàs-Esmandies, Pla d’en Boet, Vista Alegre, Cirera, Hermandad N. P. Jesús de Nazareno y Ntra. Sra. De la Esperanza, Torre Llauder, Parròquia de Sant Pau i Associació de Venedors del Mercat de la plaça de Cuba.