Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoles de Mataró celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Escoltar

Escoles de Mataró celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

Alumnes de Santa Anna i Maristes Valldemia llegiran els seus manifestos a l’Ajuntament

Mataró s’uneix demà, 29 de gener, a la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), que commemora dissabte la mort de Mahatma Gandhi.


 

La jornada educativa DENIP (Dia Escolar per la No Violència i la Pau) va ser creada el 1964 i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora. La jornada es promou a partir de la Xarxa d’escoles associades a la UNESCO.

 

Per commemorar l’efemèride diferents escoles de Mataró han organitzat activitats amb l’objectiu de fer una reflexió sobre la importància de resoldre els conflictes per la via del diàleg i la mediació, així com fer de la no violència una forma de lluita contra la injustícia:

 

. Escola Rocafonda: tots els alumnes de P3 fins a 6è de primària cantaran una cançó conjunta relacionada amb la pau. Els més petits pintaran amb les mans l’interior d’un colom de la pau i els alumnes de primària escriuran missatges que penjaran en un mural.

 

. Escoles Camí del Mig i Angeleta Ferrer i Institut Laia l’Arquera: els tres centres han organitzat activitats conjuntes. A les 9 h i fins a les 11.15 h es farà una cursa solidària en benefici de l’entitat Save The Children, a les 12 h es trobaran els alumnes per fer el recompte de voltes i dels diners aconseguits. També es farà una lectura dels missatges de les diferents classes i una cantada conjunta de la cançó “Pessigolles”.

 

. Escola Balmes: després d’un recorregut pel centre a les 11.30 h els alumnes es reuniran al Pati del Cafè Nou per escoltar el manifest que llegirà l’alumnat de 6è. Després de la lectura del manifest cantaran les cançons Swing de la Pau, Somnis d’Infant i We are the world.

 

. Escola Pia Santa Anna: la plaça de Santa Anna a les 11.45 h serà el punt de trobada de l’alumnat, el professorat i el personal del centre escolar que participaran en un gran celebració on hi haurà música, lectura de manifestos i un acte simbòlic en el qual els alumnes obriran, amb una clau dissenyada per cadascun d’ells i amb un missatge propi, la porta del món.

 

Les escoles també volen apropar la celebració a l’Ajuntament. En aquest sentit, representants dels alumnes de diferents etapes de l’Escola Pia Santa Anna, a les 12.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, llegiran en presència de l’alcalde, David Bote, el manifest redactat pel centre per commemorar Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). A les 13.30 h ho faran alumnes de segon de batxillerat de l’Escola Maristes Valldemia. En la lectura també hi serà present el regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell.

 

En el proper Ple, que tindrà lloc el dijous 4 de febrer, es donarà compte de l’entrega dels manifestos a l’Ajuntament.