Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joaquim Fernàndez és el nou president del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals

Escoltar

Joaquim Fernàndez és el nou president del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals

El Consorci està integrat per deu municipis mitjans de Catalunya que treballen conjuntament en favor de la promoció i defensa de la cultura



En la sessió ordinària del Consell directiu del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, celebrada avui a Vilanova i la Geltrú, amb l’assistència dels regidors amb les competències de Cultura de cada un dels municipis participants, s’ha aprovat el relleu dels càrrecs de Presidència, càrrec pel qual ha estat escollit Joaquim Fernàndez, regidor de Cultura de l’Ajuntament. A la vegada, s’han renovat els integrants de la Comissió Permanent, composat per les vicepresidències, que ostentaran els municipis d’Olot, que fins ara ocupava la Presidència, Vilanova i la Geltrú i Reus.


 

Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot són els membres d’aquest consorci que des de 2001 col·laboren amb el convenciment que tot el territori és igualment generador i receptor de propostes en el terreny de la creació i promouen iniciatives de producció en tots els àmbits: arts visuals, escèniques, musicals, multimèdia, literària. També incentiven l’intercanvi d’iniciatives culturals entre els diversos municipis, facilitant el reequilibri territorial dels serveis culturals i optimitzant els recursos que s'hi destinen.



Projectes formatius d’Arts Visuals com “Prohibit jugar a pilota” o d’Arts Escèniques com "Cantània", "Tots Dansen" o “Foot-ball”, amb Cesc Gelabert, estrenat el passat dissabte al Teatre Monumental, formen part del conjunt de projectes que es gestionen a través d’aquest consorci i que han estat escollits i elaborats amb l’objectiu de comptar amb la màxima participació de les ciutats. Els projectes neixen directament des de les ciutats, que dos cops a l’any es reuneixen en sessió plenària i posen sobre la taula les propostes que volen produir. El valor fonamental d’aquesta manera de treballar és la cooperació cultural intermunicipal, perseguint la màxima difusió i repercussió dels projectes en ciutats i ciutadans del territori.