Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró cedeix una finca municipal a la Fundació El Maresme per produir mel ecològica

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró cedeix una finca municipal a la Fundació El Maresme per produir mel ecològica

La finca forestal està situada al costat del Torrent LluscàL’Ajuntament de Mataró ha cedit una porció de 39,27 m² de la finca municipal coneguda com a Pont de la Vila a la Fundació El Maresme que té previst instal·lar 20 ruscos d’abelles per produir mel ecològica.


El terreny es troba al costat del Torrent Lluscà, concretament és la finca del Polígon 2, parcel·la 20.

 

Aquesta actuació s’emmarca en la confluència de la voluntat municipal per incentivar l’activitat sostenible en sòl agrícola amb la intenció de la Fundació El Maresme d’ampliar i complementar l’activitat apícola que ja porten a terme a la finca argentonina de Can Percala.

 

L’Ajuntament va tramitar un Projecte d’Actuació Específica per poder desenvolupar activitats apícoles en aquesta finca municipal i un cop aquest projecte va ser aprovat definitivament per la Generalitat de Catalunya, es va poder formalitzar, el passat 30 de juny, la cessió per un període de 4 anys a favor de la Fundació El Maresme.

 

 

Mel ecològica i visites escolars

 

La finalitat de la cessió es concreta en la retirada d’eixams del terme municipal de Mataró i la seva reubicació en aquest terreny per a desenvolupar-hi una activitat de producció de mel ecològica. Aquesta activitat productiva es complementarà amb tasques de divulgació del producte ecològic mitjançant visites escolars a les instal·lacions.

 

La implantació de l’activitat es farà efectiva passat l’estiu, un cop hagin finalitzat els treballs de gestió forestal que el Pla Tècnic de Gestió Forestal de les finques municipals estableix per aquesta finca.