L’Ajuntament redactarà el projecte d’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit

El Ple municipal celebrat el passat dijous 8 de setembre va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup d’ ERC-Moviment d’Esquerres que compromet l’Ajuntament a redactar el projecte d’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit, a la ronda de Leopoldo O’Donnell, i a dissenyar l’urbanització de l’espai resultant.


 

El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“El Ple d’abril de 2007 va aprovar la relació de béns i drets d’expropiació de la finca de referència, situada a la ronda O’Donnell cantonada Pompeu Fabra, propietat de CIVIT SL, amb la idea de recuperar l’espai com a zona verda.

 

Posteriorment, i ja efectuada l’expropiació, el projecte ha anat apareixent de manera reiterada com una de les accions del Pla d’Actuació Municipal. L’any 2011, apareixia al Programa de Jardineria i Zones Verdes: “Acció 2.3.4.8 Redacció del Projecte Executiu d’enderroc de local i recuperació de l’espai per a zona verda a la ronda de Leopoldo O’Donnell”. També a càrrec del Servei d’Obres apareixia, dins d’un projecte d’urbanització més ampli, al Programa de Vies Públiques: “2.4.1.3. Redacció de l’avantprojecte de la ronda de Leopoldo O’Donnell”.

 

Al Pla de Mandat 2012-2015, a l’Àmbit d’Infraestructures, podem trobar a l’acció 3.2.10: “Estudiar la possibilitat de reconvertir la ronda O’Donnell en un bulevard i l’avinguda Francesc Macià en una Rambla”.

 

En el PAM 2012 (també en PAMs posteriors) la ronda O’Donnell apareix com una actuació vinculada a l’acompliment dels compromisos del POEC (Pla d’Orientació per a Equipaments Comercials): “3.5.1.7. Redacció del projecte d’enderroc de l’edifici aïllat i urbanització de la vorera de la ronda O’Donnell (relacionada amb una proposta del Consell Territorial del Pla d’en Boet – Peramàs).

 

Per aquest motiu, el Grup Municipal d’ERC – Moviment d’Esquerres proposa els següents acords:

 

Primer. Redactar el projecte executiu d’enderroc de l’edifici aïllat a la ronda O’Donnell (antiga seu de Pintures Civit, SL) i de disseny i urbanització de la vorera i la zona verda resultant a aquest espai.

 

Segon. Portar a terme aquest procés de manera que la seva execució pugui ser calendaritzada dins del PAM 2017.

 

Tercer. Compatibilitzar aquest enderroc i nou espai de zona verda, amb els estudis, presents i futurs, tendents a la transformació de la ronda O’Donnell en un bulevard, segons els usos consensuats amb el Servei de Promoció Econòmica”.