Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola GEM es connecta al Tub Verd

Escoltar

L’Escola GEM es connecta al Tub Verd

El centre serà més eficient a nivell energètic, utilitzant una energia verda, més segura i econòmica



L’Escola GEM ha arribat a un acord amb MESSA (Mataró Energia Sostenible) per connectar-se al Tub Verd i proveir-se així d’energia verda i renovable. La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, ha assistit aquest matí a l’acte de presentació de la connexió al Tub Verd, inclòs dins el 50è aniversari del centre educatiu.




MESSA ha prolongat la xarxa de Tub Verd fins a l’escola amb una inversió de 54.000 €. Aquesta iniciativa suposa per al centre educatiu l’eliminació de calderes i dipòsits, guanyant en seguretat i permetent ampliar el pati. A més, es reduiran les emissions de CO2 en 36 Tn anuals (per absorbir aquesta quantitat anual de diòxid de carboni caldria una superfície d’una hectàrea de bosc) i l’escola estalviarà al voltant d’un 10% en la seva factura energètica, ja que es deixaran de cremar 14.000 litres anuals de gasoil.




El Tub Verd és una xarxa local de distribució de calor i fred que aprofita l’energia procedent de l’estació depuradora d’aigües residuals de Mataró i de la incineradora del Centre Integral de Valoració de Residus del Maresme. Es tracta d’una font d’energia verda i renovable d’alt rendiment, sense riscos associats, de baixes emissions de CO2, sense necessitat de calderes i de baix manteniment.




El Tub Verd disposa actualment de 9 km de xarxa de calor, que dóna servei a la zona nord de Mataró, i 1,2 km de xarxa de fred i calor, que dóna servei al sector del Rengle.




Actualment dóna servei a 17 equipaments públics, dels quals 11 són equipaments municipals, 17 clients terciaris (edifici d’oficines El Rengle) i 63 habitatges corresponents a tres edificis del Rengle. Dels 17 equipaments públics, 12 són de tipus educatiu, inclòs el TecnoCampus Mataró-Maresme.