Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escriptor Jordi Amat és l’encarregat de la conferència institucional amb motiu de la Diada de Catalunya

Escoltar

L’escriptor Jordi Amat és l’encarregat de la conferència institucional amb motiu de la Diada de Catalunya

El discurs se centrarà en la figura de Josep Benet i la seva teoria de refer el país



“Reconstruir el país de nou” és el títol de la conferència institucional que Jordi Amat oferirà divendres 9 de setembre, a les 19.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) amb Motiu de la Diada de Catalunya. Jordi Amat és filòleg, escriptor i crític literari. 




L’Onze de Setembre se celebra a Mataró amb activitats institucionals, lúdiques i culturals. La conferència institucional dona el tret de sortida a una programació que acabarà diumenge 11 de setembre amb l’Ofrena Floral a Rafael Casanova.




Programa de la Diada




Després de la celebració de la conferència institucional de divendres 9 de setembre, dissabte 10 de setembre se celebra una nova edició de la Mostra de Cultura Popular on la ciutadania podrà veure la feina que fan diferents entitats culturals del país, però també s’han organitzat activitats per poder gaudir de les tradicions populars catalans des de diferents àmbits. En aquesta edició el flabiol i la construcció d’imatgeria festiva seran els protagonistes. La jornada finalitzarà amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Iluro a la plaça de Santa Anna.




Diumenge se celebrarà la XXII Cursa Popular 11 de setembre, amb sortida a les 9h des del TecnoCampus, i la programació de la Diada finalitzarà amb l’Ofrena Floral a Rafael Casanova on actuarà el Cor Madrigalista i l’Esbart Dansaire Mestres del Gai Saber.






Jordi Amat Fusté




Jordi Amat Fusté (Barcelona, 1978) és doctor en filologia hispànica, escriptor i crític literari. Col·laborador del diari La Vanguardia, tant de les pàgines d'Opinió com del suplement Cultura/S, ha dedicat la seva obra a estudiar la vida política i cultural catalana i espanyola del segle XX.




Ha escrit les biografies, entre d'altres, de prohoms com Ramon Trias Fargas i Josep Maria Vilaseca Marcet i ha publicat diversos assaigs com “Las voces del diálogo, El llarg procés” o “La primavera de Múnich. Esperanza y fracaso de una transición democràtica” que va presentar a Mataró fa pocs mesos.




Li han estat concedits alguns dels premis més prestigiosos de la prosa de no ficció del nostre país: el Premio Casa de América de Ensayo, el Premi Gaziel de Biografies i Memòries i enguany el Premio Comillas. També va guanyar el Premi Octavi Pellissa per poder escriure la biografia de Josep Benet, que publicarà durant els propers mesos.




És investigador de la Càtedra Josep Pla i va dirigir la Biblioteca del Catalanisme de l'editorial RBA.