Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Cuida’t les dents” s’instal·la al Centre Cívic Rocafonda-El Palau

Escoltar

L’exposició “Cuida’t les dents” s’instal·la al Centre Cívic Rocafonda-El Palau

Hi ha programades 11 visites amb alumnes de 1r i 3r de primària de cinc escoles





L’Ajuntament, a través de la Secció de Salut, ha organitzat un seguit de visites guiades que complementen l’exposició interactiva “Cuida’t les dents” de la Diputació de Barcelona. Des d’avui, 17 de novembre, fins al 30 de novembre, les escoles de la ciutat poden gaudir d’aquesta mostra que s’instal·larà al Centre Cívic Rocafonda-El Palau. 




L’objectiu de la mostra i la visita guiada/taller que s’hi fa és tractar d’una manera lúdica i didàctica els factors causants de la càries i les estratègies de prevenció. Tot i la clara estabilització de la prevalença de càries dental en totes les edats, les dades epidemiològiques indiquen que aquesta malaltia és encara un problema de salut important entre la població infantil catalana. Una alimentació inadequada i una higiene dental incorrecta, afavoreixen la seva aparició.




280 alumnes de 1r i 3r de primària de l’Escola Rocafonda, de l’Escola Maria Mercè Marçal, de l’Escola Germanes Bertomeu, del Col·legi Cor de Maria i del Col·legi Balmes han concertat cites per portar a terme la visita guiada. Els temes tractats tenen continuïtat a l’aula a través d’un material que es distribueix i que va dirigit al mestre i també a l’alumne. Cada alumnes també rebrà un petit estoig amb un raspall de dents i amb una mostra de pasta dentífrica.




A banda de les visites escolars, també estan programades visites guiades amb famílies del Centre Obert Rocafonda, de la Vocalia de Dones de Rocafonda i de Càrites. Aquesta acció es vincula amb el projecte “Som Salut” de Rocafonda, impulsat per diverses entitats i el Centre d’Atenció Primària del barri.




La mostra s’emmarca en la tasca de la Secció de Salut de l’Ajuntament que és la de fomentar, a través dels programes de promoció d’estils de vida saludables, la millora dels hàbits alimentaris i la correcta higiene dental.





Les activitats preventives d’educació per a la salut a l’escola en aquest camp, reforcen les portades a terme des de l’àmbit familiar, els centres d’atenció primària de salut i el Programa de salut bucodental a les escoles de la Generalitat de Catalunya.