Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Miquel Biada ha creat un projecte d’intercanvi amb l’Institut AfChapman de Suècia

Escoltar

L’Institut Miquel Biada ha creat un projecte d’intercanvi amb l’Institut AfChapman de Suècia

El projecte “Enterprising & Fun” ha estat seleccionat i finançat per la Unió Europea



El regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, ha rebut aquest matí la delegació d’alumnes i docents de l’Institut AfChapman de Karlskrona (Suècia) al Saló de Plens de l’Ajuntament. Aquest grup de joves suecs són a la ciutat, des del passat 13 de novembre i fins al 19 de novembre, per portar a terme la primera part del treball de camp del projecte “Enterprising & Fun”. Aquest projecte, creat i coordinat per l’Institut Miquel Biada, ha estat seleccionat i subvencionat amb 33.000 € per la Unió Europea.





Crear empreses socials




El projecte està format per grups internacionals de 4 alumnes, dos de cada país, i l’objectiu és que elaborin un estudi de viabilitat econòmica d’una organització o empresa social. Els grups de treball internacional que formaran els alumnes empraran l’anglès com a llengua de treball principal. Els grups de treball, supervisats pel seu tutor corresponent, treballaran de manera telemàtica editant documents online i comunicant-se per videoconferència.






Les organitzacions o empreses que dissenyin els alumnes han de tenir la seva seu a Mataró o a Karlskrona (Suècia) i han de mostrar una forta responsabilitat social, sostenibilitat mediambiental i s’han d’emmarcar en principis de justícia econòmica com el comerç just.






Un possible projecte Enterprising & Fun és esbrinar si és viable crear una restaurant de cuina mediterrània a Karlskrona on els treballadors siguin refugiats de la guerra de Síria. Un altre exemple de projecte és esbrinar si es factible crear una companyia de dansa resident a Mataró en la qual la meitat dels ballarins tinguin discapacitats físiques o intel•lectuals.




La primera reunió de treball és la que s’està portant ara, amb la visita de la delegació sueca a Mataró, del 13 al 19 de novembre. Està previst que la segona reunió de treball serà durant el mes de febrer del 2017, quan els 20 alumnes de l’IES Miquel Biada que formen part d’aquest projecte, viatjaran fins a Suècia de forma totalment gratuïta per a les famílies. La coordinació de mobilitat internacional del Miquel Biada ha signat un acord amb el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament per garantir que, a banda dels mèrits acadèmics, la selecció dels alumnes també prioritza la possible situació de vulnerabilitat econòmica.




Estada a Mataró




Durant la setmana que els alumnes suecs estiguin a Mataró faran diverses visites a indrets culturals de la ciutat i també de Barcelona. En la línia de conèixer iniciatives relacionades directament amb el seu treball, visitaran el Cafè de Mar i Can Fugarolas, i tindran l’oportunitat d’assistir als actes que formen part de la Setmana de l’Economia Social i Solidària. També visitaran TecnoCampus Mataró-Maresme i la Incubadora d’empreses i es reuniran amb representants de la Cambra de Comerç i de la FAGEM.